設為首頁FacebookYouTubeIG

Post76.hk

搜索
樓主: Kin導

[討論] 職業特工隊:死亡清算 IMAX 已經預售

白鑽玩家

76-FC 綠翡翠勲章三星玩樂勲章

小瑟 發表於 2023-7-4 08:56
對呀, 我反而都想做全港 Dolby Atmos的影院之最, 呢個好睇!!!

有意思喎,呢個場吾知有無泊車優惠添呢?兩公婆去睇戲食埋野
想用盡量發揮現有器材.....哈哈

黑鑽玩家

IMAX戲院唔多,一有戲support 3D,IMAX戲院好多時只播3D version,搞到帶眼鏡人士或對3D有不適的戲迷,無得選。只能去非IMAX又大screen的戲院。所以做個非IMAX的院線比較都有用
55HZ1000, HT-A7000/SA-RS5, UD-503, Adam A5X, AKG 712pro, Audio Technica AT-LP120X

黃金玩家

小瑟 發表於 2023-7-4 08:56
對呀, 我反而都想做全港 Dolby Atmos的影院之最, 呢個好睇!!!

正喎!
大王
我暫時諗到有數碼港Luxe、Premiere Elements THX、海運同星影匯1號院

鑽石玩家

76-FC 綠翡翠勲章

p76marco 發表於 2023-7-4 13:30
IMAX戲院唔多,一有戲support 3D,IMAX戲院好多時只播3D version,搞到帶眼鏡人士或對3D有不適的戲迷,無得 ...

個人愚見,國內IMAX戲院比較多3D版上映!香港除咗阿凡達以外,好似好耐都冇IMAX 3D嘅電影上映,如資料有錯請指教。

鑽石玩家

76-FC 綠翡翠勲章

自己都訂咗本星期六頭場Isquare IMAX戲飛,當然亦都第一時間有支持偶像Hugo嘅分析並推介畀其他朋友。
巧合地我亦都係經常係imdb找電影音效片幅資料!
至於全片點解冇IMAX比例部分,都覺得有啲奇怪,真係到時睇過先知。

白鑽玩家

76-FC 綠翡翠勲章三星玩樂勲章

小小Pat 發表於 2023-7-4 23:04
自己都訂咗本星期六頭場Isquare IMAX戲飛,當然亦都第一時間有支持偶像Hugo嘅分析並推介畀其他朋友。
巧合 ...

上一次係isquare睇IMAX已經係007 no time to die
吾知呢個商場咩事,人流極少,10室9空
想用盡量發揮現有器材.....哈哈

黑鑽玩家

76 榮譽忠義勲章

本身個場唔好行,附近其他啲場都比較吸引,個映院又得IMAX house吸引,另外啲只係蚊型院,仲要之前院方時常將頭幾晚上映日做包場,連海布都冇幾多放比人換,令人覺得唔知做會員做乜,已經冇續會員夾轉場去K11睇好耐

講返套戲,今朝已睇早場,唔係真IMAX但依然高質冇冷場,靚佬湯action scenes依然緊張刺激,幾位女角都又靚又有表現,算係近年最好睇嘅動作片之一

評分

參與人數 1威望 +50 金錢 +50 收起 理由
小小Pat + 50 + 50 認同到一個"點"呀!

查看全部評分

黑鑽玩家

今日睇左MI,d動作場面真係勁,湯佬咁拍法,真係唔玩得幾多年
55HZ1000, HT-A7000/SA-RS5, UD-503, Adam A5X, AKG 712pro, Audio Technica AT-LP120X

鉑金玩家

76-FC 綠翡翠勲章

今朝海運睇 D-Box, ok fun and entertaining.  a little bit too much talking and typical IM series action and story, little surprise.

a couple of familiar faces from Top Gun Maverick.

白鑽玩家

76 榮譽忠義勲章76-FC 藍寶石勲章三星玩樂勲章

p76marco 發表於 2023-7-9 17:04
今日睇左MI,d動作場面真係勁,湯佬咁拍法,真係唔玩得幾多年

福伯八章野都仲玩緊, 湯佬小兒科😆😆