設為首頁FacebookYouTubeIG

Post76.hk

搜索
返回列表 發新帖
樓主: kiman886

[合併式擴音機] KEF reference 1 AMP配搭

鉑金玩家

PeterAlicebnm@G 發表於 2023-6-22 11:45
我就係用緊a110推 kef reference meta , 開心使用中

開心使用中 部amp能夠發揮到佢幾多能夠令到你咁開心呢,
最基本有冇離箱!?分析力達到幾多呢?係咪一件件樂器你都數得到呢!?
(香港政府忠告市民,Leica危害健康)

黃金玩家

sam2004 發表於 2023-6-23 12:12
最基本有冇離箱!?分析力達到幾多呢?係咪一件 ...

條片用A110推對804D3,唔知c hing們覺得…推到對喇叭幾多成呢?😃

鉑金玩家

Youtube錄音好難作準,估計推到5,6成左右,後面有段人聲錄音,高音部分就聽得出有點硬有點叫,並不是好聽既人聲高音,這是典型擴音機未能好好控制單元

鉑金玩家

ken_leung0118 發表於 2023-6-23 19:00
https://youtu.be/iQo9CuslC-A
條片用A110推對804D3,唔知c hing們覺得…推到對喇叭幾多成呢?😃 ...

睇片都聽得出幾多成嘅,相信唔使再玩high end 啦

星級玩家

76-FC 綠翡翠勲章

sam2004 發表於 2023-6-23 12:12
最基本有冇離箱!?分析力達到幾多呢?係咪一件 ...

我又唔係好專業,所以唔能夠準確回答師兄嘅問題, 但我肯定a110唔會推得盡呢隻喇叭,但又有乜嘢所謂,最緊要啱自己隻耳仔,佢畀到一個舒服而又滿足嘅感覺, 依時間呢個價錢實在冇辦法可以有任何挑剔

評分

參與人數 1威望 +50 金錢 +50 收起 理由
Yoshiki2008 + 50 + 50 師兄報告詳盡,真正用家心得.

查看全部評分

鉑金玩家

PeterAlicebnm@G 發表於 2023-6-30 19:39
我又唔係好專業,所以唔能夠準確回答師兄嘅問題, 但我肯定a110唔會推得盡呢隻喇叭,但又有乜嘢所謂,最 ...

呢一句最重要"最緊要啱自己隻耳仔,佢畀到一個舒服而又滿足嘅感覺 "如果唔係永遠唔滿足一路喺度兜圈萬劫不復!

鉑金玩家

76-FC 綠翡翠勲章

最緊要推完自己聽唔會唔舒服已好足夠
如果我叫你買a呢部amp
冇得試
回去效果令你日諗夜諗都想換左佢
咁仲慘
事實而家官方合作個品牌聽小品ok
但我朋友聽完簡直唔岩聽
性格太相近其實就會好易偏埋一邊
好多野都欠缺時就唔見得好聽
配搭平衡其實好重要

夠唔夠力其實現在d喇叭少左極端難推既
尤其係class d, purifi之類
力絕對唔會弱
頂多岩唔岩口味

其實我想建議試 NAD C298
但係係power amp
同埋class d野都係自己試下再做決定好

黃金玩家

PeterAlicebnm@G 發表於 2023-6-22 11:45
我就係用緊a110推 kef reference meta , 開心使用中

當初CHING 邊度試機?