設為首頁FacebookYouTubeIG

Post76.hk

搜索

[~ 原創影評 ~] 原來好好睇「#劇透影評」: 蜘蛛俠:飛躍蜘蛛宇宙

5萬

總版管

76 榮譽慈善家勲章76 榮譽貢獻勲章76 榮譽有禮勲章76 榮譽鑽石勲章76 榮譽忠義勲章76 榮譽VIP勲章76 精選榮譽會員勲章76-FC 黑鑽石勲章三星玩樂勲章

如果想睇到更多76師兄嘅分享,快啲登入成為會員啦!

您需要 登入 收看或下載更多內容。還未成為會員?成為會員

x
原來好好睇「#劇透影評」: 蜘蛛俠:飛躍蜘蛛宇宙 ( Spider-Man: Across the Spider-Verse )(附設cc字幕)| 電影影評

小瑟上星期就本來諗住陪阿仔來睇《蜘蛛俠:飛躍蜘蛛宇宙 Spider-Man: Across the Spider-Verse 》。點知入左場睇完之後,竟然比佢更加喜歡,而且仲好期待第三集大結局。所以今次就係睇完戲去食野時,同大家分享一下入場後的感覺呢!

電影簡介:
今齣等咗好耐嘅電影《蜘蛛俠:飛躍蜘蛛宇宙》終於上映喇!佢係《蜘蛛俠:跳入蜘蛛宇宙》嘅續集,亦都係Sony卡通蜘蛛宇宙系列嘅第二部曲。係2023年6月2號正式上畫。

自從2018年《蜘蛛俠:跳入蜘蛛宇宙》上映之後,大家都好期待續集嘅嚟臨。終於喺2019年11月,Sony動畫公佈咗續集嘅開發計劃,主要探討麥爾斯同桂恩之間嘅關係。跟住2020年6月開始製作。原本計劃喺2022年4月上映,但因為冠狀病毒疫情嘅關係,唯有推遲到2023年6月2號。黎緊第三步曲《蜘蛛俠:超越蜘蛛宇宙》預計喺2024年3月29號上映,仲有一齣以女蜘蛛俠為主角嘅衍生電影都喺度計劃中。估唔到,卡通版的蜘蛛俠宇宙比真人版來得更加精彩!

評分

參與人數 1威望 +50 金錢 +50 收起 理由
rach + 50 + 50 師兄報告詳盡,真正用家心得.

查看全部評分

一名永遠的入門玩家, 對電影, 音樂, 影音等玩意永遠雀躍, 其後為了可以將這個毒海無涯信念推展開去, 故建立了這個毒人唔洗本的影音娛樂資訊平台

Post76玩樂網.

5萬

總版管

76 榮譽慈善家勲章76 榮譽貢獻勲章76 榮譽有禮勲章76 榮譽鑽石勲章76 榮譽忠義勲章76 榮譽VIP勲章76 精選榮譽會員勲章76-FC 黑鑽石勲章三星玩樂勲章

Spider-Man Across the Spider-Verse review forum copy.jpg
一名永遠的入門玩家, 對電影, 音樂, 影音等玩意永遠雀躍, 其後為了可以將這個毒海無涯信念推展開去, 故建立了這個毒人唔洗本的影音娛樂資訊平台

Post76玩樂網.

黑鑽玩家

電視播返第一集,都係非常有驚喜,唔知點解當年miss左。
節奏、分鏡、美式漫畫的風格,好吸睛。
55HZ1000, HT-A7000/SA-RS5, UD-503, Adam A5X, AKG 712pro, Audio Technica AT-LP120X

白鑽玩家

76 榮譽忠義勲章76-FC 藍寶石勲章三星玩樂勲章

D+睇番第一集, 畫風確係幾惦👍

BTW, 大王你公子好精靈, 極有演藝細胞😄

5萬

總版管

p76marco 發表於 2023-6-11 19:54
電視播返第一集,都係非常有驚喜,唔知點解當年miss左。
節奏、分鏡、美式漫畫的風格,好吸睛。 ...

正確呀, 我發覺呢套戲係屋企睇, 用電視睇唔專心唔掂, 一定要專心熄哂燈睇會好100%以上的!!

Post76玩樂網.

5萬

總版管

rach 發表於 2023-6-11 20:19
D+睇番第一集, 畫風確係幾惦👍

BTW, 大王你公子好精靈, 極有演藝細胞😄

我想佢讀好D書, 唔洗好怩老豆咁辛苦啦~

Post76玩樂網.

白鑽玩家

76-FC 綠翡翠勲章三星玩樂勲章

大王,呢套D音響效果如果?
第一集相當火爆,而且background music節奏強勁
想用盡量發揮現有器材.....哈哈

白鑽玩家

我自己就唔係好好卡通,上集見到隻豬都可以做蜘蛛俠有啲反感,所以蜘蛛俠都係真人版好睇得多

黑鑽玩家

小瑟 發表於 2023-6-12 09:23
我想佢讀好D書, 唔洗好怩老豆咁辛苦啦~

依個世代,讀好d書唔代表唔使挨。好似第一集咁,個細路選擇題都考到零分先勁😆
比老師睇穿佢跟本就識晒,不過想比人踢出校
我同阿仔講,如果默書默到得一分,我會話佢叻

黑鑽玩家

今日早場睇左,去到後尾真係好熱血。另外節奏真係太快,就算聽唔足100%對白,都要放棄睇字幕,唔係追唔切個情節。
話打鬥場面唔夠多,我又唔覺得,因為套戲都幾長下,可能比例上少d遮。
d打鬥動作其實比第一集細密好多,Gwen Stacy前段用蜘蛛絲救人一幕,真係O晒咀
55HZ1000, HT-A7000/SA-RS5, UD-503, Adam A5X, AKG 712pro, Audio Technica AT-LP120X