設為首頁FacebookYouTubeIG

Post76.hk

搜索
樓主: garyu

[Soundbar] JBL BAR 1300 已開賣

黃金玩家

Lacrimosa 發表於 2023-6-6 00:40
試咗呢套BAR 1300 , 對比起 BAR 9.1 改善咗唔少

以前BAR 9.1 出現嘅問題呢款通通都解決哂,以下幾點同大家 ...

上個月喺Citylxxk買左1300x水貨,貪佢跟個12”subwoofer ,可以回應下
1. 對的,我用緊A90j只試過一次不能連動
2. 我用仍然有爆音的,可能我D機渣
3. 對
4. 同意
之前用緊入門AVM組5.1.2,天空聲道不明顯,而家換咗1300x係明顯好多,包圍感亦都好強,低音好強勁

黑鑽玩家

76 榮譽忠義勲章

BigLazySnake 發表於 2023-6-10 12:08
上個月喺Citylxxk買左1300x水貨,貪佢跟個12”subwoofer ,可以回應下
1. 對的,我用緊A90j只試過一次不 ...

Atmos 反射竟然勁過AVR
真係想下

黃金玩家

rockyw 發表於 2023-6-10 15:53
Atmos 反射竟然勁過AVR
真係想下

應該都係因為器材渣啫

鉑金玩家

AV newbie

BigLazySnake 發表於 2023-6-10 16:32
應該都係因為器材渣啫

時代唔同,之前套機得兩個天空聲,同千三X嘅六支高射炮,完全兩回事,唔係渣嘅問題
人生如戲、戲如人生,箇中情節、何須認真

鉑金玩家

三星玩樂勲章

reddog 發表於 2023-6-10 10:06
3樓話試左bar1300
5樓話用Everest 聖母峰試左
7樓話未知邊度有得試,可以搵代理Anthem

我係直接網上買返屋企試, 果陣時我都未見有鋪頭擺實機, 就算有都一定唔會試到咁多嘢同好效果, 所以就建議搵返代理 , 師兄好似係你理解有問題,要睇醫生果個係你

評分

參與人數 1威望 +10 金錢 +10 收起 理由
通山跑 + 10 + 10 ?

查看全部評分

鑽石玩家

76 榮譽忠義勲章

Lacrimosa 發表於 2023-6-11 06:22
我係直接網上買返屋企試, 果陣時我都未見有鋪頭擺實機, 就算有都一定唔會試到咁多嘢同好效果, 所以就建議 ...

首先我say sorry先.
但係你只係話試左, 如果你講埋買左就冇誤會,有幾個師兄都加分比我,即是不只得我誤會

評分

參與人數 1威望 +10 金錢 +10 收起 理由
LeoChin@FB + 10 + 10

查看全部評分

黃金玩家

等同AMP聲道越多喇叭出來Atmos表現越強,Soundbar 單元越多亦是同一道理,Soundbar 喇叭各單元設計一體過出來音效表現比效連貫。

銀級玩家

BigLazySnake 發表於 2023-6-10 12:08
1. 對的,我用緊A90j只試過一次不 ...

而家先睇真原來師兄買咗1300X👍🏽
可以告知Citylxxk 係冰間嗎? 🙏🏽🙏🏽

黃金玩家

通山跑 發表於 2023-6-14 15:48
而家先睇真原來師兄買咗1300X👍🏽
可以告知Citylxxk 係冰間嗎? 🙏🏽🙏🏽 ...

唔知可唔可以喺度講,已PM

黑鑽玩家

76 榮譽忠義勲章

今日有幸係76 有試到埋條JBL bar 1300
真係堅,人多都做到有定位,天空聲道真係算明顯
個10吋超低真係勁,可能比我屋企隻有源DN8 更勁