設為首頁FacebookYouTubeIG

Post76.hk

搜索

有冇師兄用緊 Book 2 / 3?

鑽石玩家

76 榮譽忠義勲章76-FC 黑鑽石勲章三星玩樂勲章

如果想睇到更多76師兄嘅分享,快啲登入成為會員啦!

您需要 登入 收看或下載更多內容。還未成為會員?成為會員

x
陪左我好多年既 Surface Pro 4 開始打柴, 之前行街睇過 Book 覺得都幾正... 唔知有冇 intense user 可以講下部機得唔得?

之前睇應該係 Book 2 360... 覺得佢反轉但係做唔到完全貼唔係幾 OK... 唔知 Book 3 360 做到未?
LG CX55
Denon AVC-X8500HA + MultEQ-X
Wharfedale EVO 4.4 + 4.CS + D330
FB: RGB山洞原人的玩物

鑽石玩家

冇人答.... 唯有自己答返...

我最後係入左 Book 3 Pro, 唔買 360 係因為始終怕 hinge 位爛同埋覺得應該好少會用 tablet mode...
同埋 3 Pro 個 spec 勁 d... 我買既係 i7 版本... 因為我主要擺公司用既關係, 所以我揀左細果部 14 吋, 部機祗有 2.5 磅, 拎黎拎去都唔係好覺佢重...

用左個幾月, 我對部機都好滿意下, 當然主要原因係因為我原本係用緊 SP4 既關係.... 不過 SP4 已經係 6, 7 年前既產物, 去比較兩者唔係幾公平, 不過咁耐冇換機, 呢次換機真係好興奮

Book 3 Pro 全機身都係鋁, 拎上手十分好 feel, hinge 位好多人都話佢搖搖下, 我都見到同樣問題, 不過其實你用果時冇啦啦都唔會走去 fing 下部機丫

我比較介意係部機 full load 既時候, 機底0係幾辣手既... 意味住你唔可以 "laptop" 要擺0係枱面用

打機方面,  i7-1360P 既 Xe Graphics, 可以應付到大部份遊戲, 當然唔係行 high 設定啦... 但係以一部 Intel integrated graphics 既 laptop 黎講, 我都唔會預佢主要用黎打機, 所以可以玩到已經十分好....

電量相信係佢最弱既一環, 一般使用 3, 4 個鐘就玩完... 不過部機始終都係行 Ultra Book 路線, 可以理解既... 好既地方就係佢都係用 USB C 差電.... 有需要帶個大尿袋就得....

最後一提, 係佢個可笑既 HDMI..... 竟然唔係 2.0, 係 1.4..... 其實你不如唔好整落去啦......

PS: Windows 11 係比我想像中好用......
LG CX55
Wharfedale EVO 4.4 + 4.CS + D330

行動組版主

76 榮譽版主勲章76 榮譽VIP勲章76 精選榮譽會員勲章76-FC 黑鑽石勲章三星玩樂勲章

issachar 發表於 2023-7-18 19:43
冇人答.... 唯有自己答返...

我最後係入左 Book 3 Pro, 唔買 360 係因為始終怕 hinge 位爛同埋覺得應該好 ...

好少內顯機會跟機出HDMI 2.0的吧,如果用type c 直/轉出 會唔會有 2.0?

鑽石玩家

阿定 發表於 2023-7-19 15:25
好少內顯機會跟機出HDMI 2.0的吧,如果用type c 直/轉出 會唔會有 2.0?

唔會冇卦, 哈哈.... 不過我都未試
LG CX55