設為首頁fbYouTubeWhatsapp頻道IG

Post76.hk

搜索
樓主: peter99

買左兩個月就壞了的三叔電視!

銀級玩家

iversonhui 發表於 2023-4-9 15:18
咁都係既,以前d電視機冇咁易壞,依家就睇彩數

應該係睇廠商想佢幾時壞😳

鑽石玩家

76 榮譽忠義勲章76-FC 藍寶石勲章三星玩樂勲章76-FC 綠翡翠勲章

我昨日都買咗55寸Q70B

星級玩家

三星玩樂勲章76-FC 綠翡翠勲章

樓主最後換左機未? 我啱啱個星期日都買左部 65'QN900B, 睇完你個 Post 即時有啲不安... 但都冇得後悔... 因為星期日買, 星期一samsung已經極速掛左上牆... 不過講真, 真心抵買, 全新機扣埋代理送個支soundbar同兩公婆張消費卷埋單一萬三千幾, 再同日賣埋部舊電視收番兩千, 皮鬆啲攪掂, 希望部機生生性性, 長命啲過到個保養期啦 ~~~

銀級玩家

cruyff72 發表於 2023-4-18 15:14
樓主最後換左機未? 我啱啱個星期日都買左部 65'QN900B, 睇完你個 Post 即時有啲不安... 但都冇得後悔... 因 ...

👏👏👏恭喜師兄有新嘢玩,祝你部新機生生性性,幫三叔個品牌攞返D分!

我都想知樓主部機整成點,期待緊佢分享三叔售後服務😊

鉑金玩家

76 榮譽忠義勲章76 榮譽VIP勲章

cruyff72 發表於 2023-4-18 15:14
樓主最後換左機未? 我啱啱個星期日都買左部 65'QN900B, 睇完你個 Post 即時有啲不安... 但都冇得後悔... 因 ...

多謝師兄關心:閣下唔會似我咁黑仔嘅!!!!

17 號三叔派左位師父上門。著機睇左。分割成三舊畫面。影左張相。問非所答就話回公司向工程人員匯報。18 號三叔打嚟話:師父認為條過機線有問題。約20 號上門換線就得。20號成部貨van

剷上嚟。二人入屋。換過佢帶嚟的線試。又是一樣分割畫面!呢次的師父又話。部機同個盒都有問題。會再約時間。全套要搬返去修理。話三叔可以借住部機用。但唔會大到75吋。【到現時21號

晚】都未接到三叔約上門的電話。。。。。。我在諗。。。當第一次上門時睇到咁現在。即時就可以話部機要入廠等等啦。唔使第一日派左個(老)友記嚟。問非所答。支吾以對運吉地浪費左一

星期時間!日日對住塊又大又黑嘅板。。。。。如果三叔話肯九折收回。我都 Lur 飯應。我去買過另一牌子好過!!!!估唔到五萬幾銀的所謂高檔產品。兩個月就咁款!!!!!!

鉑金玩家

peter99 發表於 2023-4-21 21:31
多謝師兄關心:閣下唔會似我咁黑仔嘅!!!!

17 號三叔派左位師父上門。著機睇左。分割成三舊畫面。影 ...

依家啲整機師傅真係冇乜料 , 你係有料 , 望望部機都知乜嘢事 , 使乜搞個大頭佛出嚟 , 部機咁貴我就唔會買三叔 , 買電視除咗 Sony 同 樂聲

鉑金玩家

lulled 發表於 2023-4-21 21:42
依家啲整機師傅真係冇乜料 , 你係有料 , 望望部機都知乜嘢事 , 使乜搞個大頭佛出嚟 , 部機咁貴我就唔會買 ...

第二次上門的兩位師父。一開著部機見到三分割。我見佢兩個互望後一笑!唔知呢個動靜包含乜深意!!!!!

反而上次我的樂聲機打柴。上門的師父睇落有料到。好快定斷要點點點整。可惜整完又係唔睇得上眼焗換機算吧!!!

銀級玩家

peter99 發表於 2023-4-21 22:17
第二次上門的兩位師父。一開著部機見到三分割。我見佢兩個互望後一笑!唔知呢個動靜包含乜深意!!!!! ...

師兄, 我要比個 like 你👍 多謝你詳盡分享三叔派來師傅檢查過程。
估計師傅見到你部機啟動後互望一笑的可能係:
1)呢部機又係同一樣問題,和之前他們見過的order(s)一樣。即係佢地已經心知肚明咩嘢壞
2) 咁大劑呀!咩嘢問題泥㗎?心裏講:「老細,你都好唔好彩,執到件咁嘅嘢,可以抬返廠了」

Anyway, 點都好啦,肉隨砧板上,你依家只有望三叔有零件或有成部機可換,重要快個隻! Good luck!

鉑金玩家

Noic 發表於 2023-4-22 02:13
師兄, 我要比個 like 你👍 多謝你詳盡分享三叔派來師傅檢查過程。
估計師傅見到你部機啟動後互望一笑的 ...

等到今日三叔影都無!我又打去佢比嘅維修部客戶服務熱線:响到爆炸都無人接。

再打去官網的熱線。响了良久有個無喱神氣的員工接聽。問左我要求的事(請盡快安排收機入廠)後。就話會轉叫維修部跟進。。。。收線

又再線上文字即時對話。想三叔盡快安排師父上門收機去整。這同事一味抱歉抱歉。盡快處理等等。。。。

睇下今次又再等多久至有聲氣啦!哈哈哈

鉑金玩家

AV newbie

peter99 發表於 2023-4-24 12:48
等到今日三叔影都無!我又打去佢比嘅維修部客戶服務熱線:响到爆炸都無人接。

再打去官網的熱線。响了良 ...

試吓講我部電視維修嘅流程:

某夜出現全綠色畫面,第朝打去客服,三日後師傅上門,即時爆殻、換咗塊唔知咩板,唔掂,即刻抬走,一星期後、搞掂、送返俾我
人生如戲、戲如人生,箇中情節、何須認真