設為首頁FacebookYouTubeIG

Post76.hk

搜索

[討論] !!! 有音響要維修嘅師兄請留意 !!!

專業玩家

76-FC 藍寶石勲章

如果想睇到更多76師兄嘅分享,快啲登入成為會員啦!

您需要 登入 收看或下載更多內容。還未成為會員?成為會員

x

小心一個 ” 宇宙影音維修中心” 嘅”良師傅”
TEL: 94780011

我上年擺低兩部機俾佢整, 一部係Yamaha AV擴音機 開唔到機  一部係PS Audio電源淨化器電壓不穩.  收咗我$3600. Yamaha AV擴音機 拖咗5個月, 話整好但係攞返屋企機都開唔到 好懷疑佢有冇開過嚟整  之後攞返俾佢, 來回咗兩次話整好, 而家攞返屋企後開機後3秒自動熄機.  要撳幾次開關制先開到機   不過用到, 算!

部 PS Audio 就誇張喇  拖咗一年 (不少於20次話整好, 但約去攞又話未整好, 又話要翻大陸 又話屋企有事 ) , 卒之幾個月前攞到返屋企 5組電源輸出 淨係淨翻一組有電, 仲有兩部機話整完嗰時機身都有好多處明顯花痕! 真係人都癲! 又要攞翻去俾佢整  跟住好多藉口都唔處理部機   而家唔聽電話  唔答whatsapp (每次洗板咁追佢之後就話聽日翻公司整, 已經又拖多3個月)

小弟玩咗音響十幾年   第一次要寫文批評人   而家我兩部機  一部半廢  一部失蹤   最慘係畀佢玩咗成年  所以想各位師兄留意  千祈唔好中佢陷阱 !  

RIP !!!

RIP !!!

評分

參與人數 4威望 +84 金錢 +102 收起 理由
rach + 80 + 80 呢個Topic好正,好有參考價值!
諸星當 + 2 + 2
RambleAudi@G + 10 R.I.P 警世文
一斤花生@G + 2 + 10 呢個Topic好正,好有參考價值!

查看全部評分

鑽石玩家

76 榮譽忠義勲章76-FC 藍寶石勲章三星玩樂勲章76-FC 綠翡翠勲章

見呢度嘅版友都推介呢間維修影音器材,睇嚟都係靠唔住。

專業玩家

76-FC 藍寶石勲章76-FC 綠翡翠勲章

cth516 發表於 2023-2-27 21:38
見呢度嘅版友都推介呢間維修影音器材,睇嚟都係靠唔住。

我就係當時人,已聯絡對方取機

鑽石玩家

76 榮譽忠義勲章76-FC 藍寶石勲章三星玩樂勲章76-FC 綠翡翠勲章

yoshiki 發表於 2023-2-27 22:04

咁希望係一場誤會。最緊要攪返掂就好啦。

專業玩家

76-FC 藍寶石勲章

yoshiki 發表於 2023-2-27 22:04

大家唔好信 攞唔攞到部機   部機咩狀態   會同大家跟進

星級玩家

我都中過招

白鑽玩家

76 榮譽慈善家勲章76-FC 藍寶石勲章

jazzilike 發表於 2023-2-27 22:24
大家唔好信 攞唔攞到部機   部機咩狀態   會同大家跟進

仲諗住攞部CD機去整,畀你嚇一嚇,真係要停一停先.

星級玩家

良師傅,早前曾找你整天龍AVC-A1HD,回家後用完兩日又壞過,今次還嚴重咗連聲都無嘛。用了facebook和messenger找你,可惜你並沒有回覆,希望你能儘快回覆我。本人不需要你退回整機錢,只望能維修好部機!請儘快pm回覆我!唔該先

鉑金玩家

去SSP 整機都係浪費時間, 我上次又係睇呢度推既一間係鴨記整十仔既舖頭. 去到擺低個十仔比個女人. 2個星期後同我講整唔好. 但係個十仔又花又崩痴立立成舊垃圾咁. 我同佢講話崩左喎. 個女人仲大大聲話唔關佢事架. CLS. 以後都唔去個D 黑店

鉑金玩家

整機都系揾樂聞,大公司,穩陣好多。