設為首頁FacebookYouTubeIG

Post76.hk

搜索

[PS3] PS3 Firmware 3.21 也許不只拿走你的系統 ... (轉載)

1萬

副版管

76 榮譽超級版主勲章76 榮譽貢獻勲章76 榮譽有禮勲章76 榮譽忠義勲章76 榮譽VIP勲章76 精選榮譽會員勲章十週年榮譽帖神勲章76-FC 黑鑽石勲章三星玩樂勲章

如果想睇到更多76師兄嘅分享,快啲登入成為會員啦!

您需要 登入 收看或下載更多內容。還未成為會員?成為會員

x
轉載自 engadget 中文版

SONY 最近發佈的 PS3 Firmware 3.21 更新,已經令一部份用家無法使用 Linux 系統。不過,這一切也許只是悲劇的開始。

根據 PlayStation 官方討論區的討論,部份已更新 PS3 的用戶出現其他問題,包括無法登入 PlayStation Network、無法讀取遊戲光碟、無法開啓 PS3 及 在更新過程中停滯不前,無法完成整個更新。當然,這一切也許只是一部份人遇到的不幸,這也暫時無法令 SONY 發出官方回應,只是你有遇到這問題嗎?剛剛更新 PS3 後,你有遇到任何情況嗎?

鑽石玩家

76 榮譽慈善家勲章76 榮譽忠義勲章76 榮譽VIP勲章76 精選榮譽會員勲章76-FC 藍寶石勲章

唔係嘛!又嚟....

銀級玩家

76 榮譽忠義勲章76 榮譽VIP勲章76 精選榮譽會員勲章

自上次佢鎖左我個頭之後已經唔會即時更新~~~~
冇必要就由佢~~

1萬

副版管

76 榮譽超級版主勲章76 榮譽貢獻勲章76 榮譽有禮勲章76 榮譽忠義勲章76 榮譽VIP勲章76 精選榮譽會員勲章十週年榮譽帖神勲章76-FC 黑鑽石勲章三星玩樂勲章

之前為 NOW 而出既同呢個 firmware 對我都無太大用,都係唔 upgrade 住,等 5 月個可以玩 3D 既 Firmware 出左再算!

1萬

白鑽玩家

北斗之拳-健次郎

76 榮譽超級版主勲章76 榮譽貢獻勲章76 榮譽鑽石勲章76 榮譽忠義勲章76 榮譽VIP勲章76 精選榮譽會員勲章

我一早升咗3.21了,好彩冇事播!!!
我係按錯睇錯齊升咗3.21的,如果唔係...我都唔想升的,不過衣嫁冇事算吧!!!
我一樣玩到遊戲和上線買野的...
Gina Carano Profile / DOB--4/16/1982 / HEIGHT--5'8 / WEIGHT--140

銀級玩家

76 榮譽忠義勲章76 榮譽VIP勲章76 精選榮譽會員勲章

之前為 NOW 而出既同呢個 firmware 對我都無太大用,都係唔 upgrade 住,等 5 月個可以玩 3D 既 Firmware  ...
wil-wil 發表於 2010-4-7 18:15

係時候換TV了,睇吓到時有咩3DTV先,因為而加都只係得三叔。

專業玩家

76 榮譽VIP勲章

Update 左, 好彩無事

1萬

副版管

原本個 3D Firmware 係話 3 月出,後來延到 5 月;加上同個 Sony 人八過話佢既 24p 3D 唔太得,已通知 promoter 不能以呢個 mode 試比大家睇,所以我估都係咁推遲在。如果五月出到,應該 Sony 3D TV 都係時候出,不過價位比三叔咁住黎打,佢都幾大壓力。

個次我試個預錄好既一般電視足球賽、卡通電影、遊戲宣傳片,係就係好正,但越企後些睇就更明顯及舒服好多。所以我認為香港環境要近距離睇,打機一玩幾個鐘都幾辛苦。

係時候換TV了,睇吓到時有咩3DTV先,因為而加都只係得三叔。
marcolau 發表於 2010-4-7 18:31

星級玩家

76 榮譽慈善家勲章76 榮譽忠義勲章76 榮譽VIP勲章76 精選榮譽會員勲章76-FC 藍寶石勲章

早兩日都update左,未發現有問題

星級玩家

我都係等下一個firmware先update,橫掂近排冇咩新game