設為首頁FacebookYouTubeIG

Post76.hk

搜索
樓主: avsuperman

[其他] 新年升呢大執位,影音分家圓夢

鑽石玩家

三星玩樂勲章

我家中及工廈分別裝了一套,尤其家中只用ZidooX20分影音輸出,一個影(可輸出埋声)去山巴,一個声去舊款Amp再去十仔入迷你Amp玩震子,工廈就简單d,用Zidoo3000直入投影及Amp即可

鉑金玩家

avsuperman 發表於 2023-1-28 12:47
震子係一種體感效果,安在梳化內,隨著影片低音會作出不同程度的震盪反應,如C兄有興趣歡迎家訪體驗 ...

師兄 , 我都好有興趣 , 真係要請教你睇吓點樣安裝 , 單人梳化應該裝一隻喇叭定兩隻喇叭

鑽石玩家

三星玩樂勲章

lulled 發表於 2023-1-30 21:20
師兄 , 我都好有興趣 , 真係要請教你睇吓點樣安裝 , 單人梳化應該裝一隻喇叭定兩隻喇叭  ...

單座位裝一隻夠,但最好係座椅下方,我装双座椅,故在兩則可平均力度,而家中因座椅下有位,故又有不同,裝先最好試震位

鑽石玩家

三星玩樂勲章

Hehatau 發表於 2023-1-30 20:19
嘩,估唔到師兄過年後境界再上一層樓
曾經嘅家訪都未成真就已經有第二個家,真係羨慕死人{:6_12 ...

今次升级不在於器材,除玩電處外,喇叭係down grade,加埋唔夠深,但開声後連感,定位,包圍感都較預期超額,過年前終於可以享受,如C兄有興趣,唔嫌簡陋,pm一齊玩

鉑金玩家

76-FC 綠翡翠勲章

AskaLung@FB 發表於 2023-1-20 21:20
你就好啦
我屋企買多幾樣嘢,我老婆都嘰嘰格格🫢

感同身受,有幾多師兄可以好似樓主咁幸福吖

白鑽玩家

76-FC 綠翡翠勲章三星玩樂勲章

avsuperman 發表於 2023-1-30 20:58
有2個方法,1可以用4k/BD機入Amp,再用其中一個十仔位直入圖見的迷你Amp,再接喇叭線去震子。2係Amp的十 ...

師兄你好,

想問下你呢個玩法大概要幾多cost?(兩震子加mini amp)

Thanks.
想用盡量發揮現有器材.....哈哈

鑽石玩家

三星玩樂勲章

marco 發表於 2023-1-31 10:30
師兄你好,

想問下你呢個玩法大概要幾多cost?(兩震子加mini amp)

600至700視乎器材新舊,我用的震子係中古內地貨,因之前試過唔WorK,托友人試清楚才郵寄,相中銀色超迷你Amp比閃燈Amp效果更好

評分

參與人數 1威望 +10 金錢 +10 收起 理由
marco + 10 + 10 師兄報告詳盡,真正用家心得.

查看全部評分

鑽石玩家

76-FC 綠翡翠勲章

咦可以在工廈放個1:1 神奇女俠。

鑽石玩家

三星玩樂勲章

LoMichael@G 發表於 2023-1-31 14:16
咦可以在工廈放個1:1 神奇女俠。

原本係因為神奇女俠比太座話阻地方,最後把心一横租工廈,Setup好後太座话隻野唔平放屋企好,女人真係難捉摸,結果放左1比1ET

黃金玩家

76-FC 綠翡翠勲章

avsuperman 發表於 2023-1-30 19:30
我當然唔覺,對住玩具聽歌睇戲爽,各人口味不同,但我見有唔少C兄玩走鬼,d線屌天花就算,但我唔會批評人 ...

我淨係話你間屋混亂,
我比朋友看相片,他們也有同感,覺得很很很很很亂。

有問題嗎?咁都算不尊重人?

我看過其他師兄的屋企,玩走鬼,玩大喇叭,玩11.1.4,但有些鋪排得很好和很簡潔,我不覺得亂。

難道這裏只可以讚?不可講一些不好的評語?

我又不是批評你家的大小,格局,器材,只是覺得亂,這樣說也不行?

如果你只接受人哋讚美嘅話,我無話可說啦。

完。

退燒人士