設為首頁FacebookYouTubeIG

Post76.hk

搜索
樓主: Hon

[實物圖] ドラゴンボール超 スーパーヒーロー 4K ULTRA HD Blu-ray & BD

1萬

鑽石玩家

76 榮譽忠義勲章76 榮譽VIP勲章76-FC 藍寶石勲章

MSZ 發表於 2022-12-15 04:44
我買咗普通版,早幾日睇完就算。

你覺得好唔好睇呢????

鑽石玩家

山葉幫成員

76 榮譽忠義勲章76 榮譽VIP勲章

Hon 發表於 2022-12-15 19:56
你覺得好唔好睇呢????

麻麻地,打怪獸唔係問題,好似果套龍拳果隻合體怪獸我覺得OK,今次斯路Max俾人感覺制作群有啲偷懶。

5萬

總版管

76 榮譽慈善家勲章76 榮譽貢獻勲章76 榮譽有禮勲章76 榮譽鑽石勲章76 榮譽忠義勲章76 榮譽VIP勲章76 精選榮譽會員勲章76-FC 黑鑽石勲章三星玩樂勲章

竟然有 4K UHD版本, 不過好耐冇睇了, 好似改到7彩!! 我估日版9成都唔會有字幕架啦right????
一名永遠的入門玩家, 對電影, 音樂, 影音等玩意永遠雀躍, 其後為了可以將這個毒海無涯信念推展開去, 故建立了這個毒人唔洗本的影音娛樂資訊平台

Post76玩樂網.

白鑽玩家

小瑟 發表於 2022-12-15 21:33
竟然有 4K UHD版本, 不過好耐冇睇了, 好似改到7彩!! 我估日版9成都唔會有字幕架啦right???? ...

日版龍珠,當然冇中字,要自己player外掛。今次電影有鳥山明參與其一。故事算有譜,隻4k 有dv, 有atmos。

電影介紹
https://www.letsgojp.com/archives/509103/

鑽石玩家

Hon 發表於 2022-12-15 19:56
哦...

唔通得隻4k至係咁?

據了解,bluray同4K同樣有偏綠問題。

鑽石玩家

美版預計三月十四推出,冇4K。得bluray同dvd。

白鑽玩家

tinlunlau 發表於 2022-12-16 06:11
據了解,bluray同4K同樣有偏綠問題。

師兄,正自家制日本版,一向行高色溫偏小小藍,top gun 2 又好,marvel ,演唱會又好,偏藍甚何不提? 電視廣播又好碟又好日本一向唔行D65 白平衡收錄,日本廣播D93是標準你知悉?   

隻龍珠人哋自己本土版在日本電視器材播咪完全正常。  看見外國所謂討論,好似當日本版碟行同美國D65咁,究竟看緊某,D65只是美國廣播標準唔係日本喎,知唔知係講緊日本版碟唔係美國版,笑Q死班鬼佬痴痴呆呆坐埋一檯真係唔識。

追求要D65收錄第一件事便是永遠戒買所有日本版碟。照外評班低手意思咁日本做top gun 2 及marvel 電影動畫D93音像產品洗唔洗跟美國標準改D65同客換。

日本大廠制作碟一向嚴謹,小有低級錯誤,隻龍珠4k碟做得好立體,顏色唔知幾靚。畫質及聲音要實測才中立。

鑽石玩家

allen89 發表於 2022-12-16 09:30
師兄,正自家制日本版,一向行高色溫偏小小藍,top gun 2 又好,marvel ,演唱會又好,偏藍甚何不提? 電 ...

東映動畫都親口承認知道自己舐嘢呢樣又冇得拗。🤷

出碟前東映已經將本片頭五分鐘發放喺youtube。粉絲們將影碟版同youtube版色調作比較你都冇佢扶。希望美版將偏綠問題解決啦!以前千與千尋日本dvd都有偏紅問題。

白鑽玩家

tinlunlau 發表於 2022-12-16 10:29
東映動畫都親口承認知道自己舐嘢呢樣又冇得拗。🤷

出碟前東映已經將本片頭五分鐘發放喺youtube。粉絲們 ...

這個是日本本地制品,以日本色溫產品為標準,非主要出口品,重點仍日本本土客戶有冇投訴?,除非日本東映聲明承認是次品, 承責有後繼回收替換行動嗎?東寶資料來源?暫時我冇見amazon jp 客戶comment 有提偏綠及日本人投訴畫質出問題要求東寶替換品。本土銷量斷估也比外銷多,日本咁多龍珠迷及玩家冇理會冇人認識畫質?而且目前日本繼續如常銷售。

美國人話非日本版非D65收錄投訴才是重點,此日本版人哋銷售對象是本土客,唔係主要出口美國。人哋產品調色較對播放以日本系統作準唔係D65。日本版準唔準以自己日本國家標準為準,美日大家把畫質色溫標準把尺唔一樣日版從來唔係用美國版的D65,咁平時日系凡D93對美國玩家隻隻偏藍算唔算問題產品?

但同意美國版應以D65白平衡標準發行。

鉑金玩家

仲有藍牙耳機出,