設為首頁fbYouTubeWhatsapp頻道IG

Post76.hk

搜索
返回列表 發新帖
樓主: giralda

[請教] 請問<The Haunting>會唔會出blu-ray?

黃金玩家

76 榮譽貢獻勲章76 榮譽鑽石勲章76 榮譽VIP勲章76 精選榮譽會員勲章

劉兄, 我呢幾日就係想搵你張相果隻一樣version的DVD, 不過好多都無(Win Win, 正影音, DVD Pro), 知唔知邊度有?? Thanks!!
jack331 發表於 2010-4-9 01:32

我嗰隻係美版,計番起都成七年前入囉,唔記得港版嘅音效規格係點,若jack331兄對美版有興趣,而家遜仔仲有得賣,盛惠9.99美金。

http://www.amazon.com/Haunting-L ... d=1270753404&sr=1-2   

鬼屋凶靈...?? 係咪有一幕全屋爆玻璃窗的?
mafai2000 發表於 2010-4-9 02:01

Yes.

鉑金玩家

最愛睇戲聽歌

76 榮譽VIP勲章76 精選榮譽會員勲章76-FC 藍寶石勲章

我嗰隻係美版,計番起都成十年前入囉,唔記得港版嘅音效規格係點,若jack331兄對美版有興趣,而家遜仔仲 ...
劉一舟 發表於 2010-4-9 03:07

唔該晒劉兄, 剛醒起可以在Amazon訂, 所以已經訂緊, thanks again!!

1萬

行動組版主

半專業貓奴

76 榮譽版主勲章76 榮譽慈善家勲章76 榮譽忠義勲章76 榮譽VIP勲章76 精選榮譽會員勲章76-FC 黑鑽石勲章

想當年美版剩係得DD5.1

鉑金玩家

最愛睇戲聽歌

76 榮譽VIP勲章76 精選榮譽會員勲章76-FC 藍寶石勲章

回復 15# SonSon

唔係呀, 劉兄果隻美被都有dts呀, 可能你買果個ver.無, 所以我要搵果隻都係要有dts,
因為我有當年隻dts試機碟, 其中有呢套的其中一段, d聲真係勁

黃金玩家

76 榮譽貢獻勲章76 榮譽鑽石勲章76 榮譽VIP勲章76 精選榮譽會員勲章

想當年美版剩係得DD5.1
SonSon 發表於 2010-4-9 09:50

唔係呀, 劉兄果隻美被都有dts呀, 可能你買果個ver.無, 所以我要搵果隻都係要有dts,
因為我有當年隻dts試機碟, 其中有呢套的其中一段, d聲真係勁
jack331 發表於 2010-4-9 11:17

冇錯,差啲都唔記得,當年同時推出DD5.1和DTS-ES版本;jack331兄你若在遜仔入嗰時要小心啲,而家賣嗰個版本可能係DD5.1版本,請勿買錯!!!

鉑金玩家

最愛睇戲聽歌

回復 17# 劉一舟

唔該晒劉兄, 我會睇下個image有無dts個字先落order. Thanks!!