設為首頁FacebookYouTubeIG

Post76.hk

搜索
樓主: nighos

比樓上投訴低音

黑鑽玩家

JosephChan@FB 發表於 2022-11-3 11:11
住頂樓會唔會炸到樓下?

我雖然唔係住頂樓, 但有時炸戲樓下都會知。所以當要睇一d低頻多嘅戲時, 都會問下樓下條友上唔上嚟一齊睇, 其實就係間接通知佢我要炸戲了

評分

參與人數 2威望 +60 金錢 +50 收起 理由
rach + 50 + 50 Good idea!
LeoChin@FB + 10

查看全部評分

鑽石玩家

76-FC 藍寶石勲章

我淨係開地面七隻喇叭冇開超低音樓上都投訴咁又點解釋
但係唔係開到好大聲 情況同樓主完全一模一樣
不過我就犀利啦!佢每次投訴我都會帶埋管理員上去佢嗰度聽 報警都一樣!我會帶埋差人上上面 佢每次投訴或報警我都會上去一次 係同 警察和管理員一齊上 佢投訴一次就上一次,佢等於整蠱自己
佢而家發展到係 唔會報警和叫管理員上嚟
佢就表示不滿就係當你爆機佢就會搵個地拖係佢個地下不停咁動動 大力嘭嘭聲
動到你收聲為止!動到我天花 嘭嘭聲 由房間動到出廳 不停咁兜圈 係非常大力

評分

參與人數 1威望 +50 金錢 +50 收起 理由
matt88p + 50 + 50

查看全部評分

白鑽玩家

76-FC 綠翡翠勲章三星玩樂勲章76 榮譽貢獻勲章

goldberg0083 發表於 2022-11-3 12:52
我淨係開地面七隻喇叭冇開超低音樓上都投訴咁又點解釋 但係唔係開到好大聲 情況同樓主完全一模一樣 ...

唯有解釋係牆身太薄

黃金玩家

低音炮好難令石屎樓地台震,其實係共嗚。我開低音炮屋企廁所假天花都會有共嗚。
有人投訴就自律,因為可能係樓下有共嗚。
當然你可以話之佢,因為7-11法例係管唔到。

白鑽玩家

76 榮譽忠義勲章76-FC 藍寶石勲章三星玩樂勲章

AskaLung@FB 發表於 2022-11-3 12:54
唯有解釋係牆身太薄

我以前住舊唐樓, 從未有人投訴, 一搬去長實發水樓即時奶野🤣🤣

評分

參與人數 2威望 +70 金錢 +70 收起 理由
soldier + 20 + 20 認同到一個"點"呀!
Mingmingday + 50 + 50 認同到一個"點"呀!

查看全部評分

鑽石玩家

76-FC 藍寶石勲章

AskaLung@FB 發表於 2022-11-3 12:54
唯有解釋係牆身太薄

全層隔離左右 從來未投訴過
唯獨是樓上, 差人上過去聽過都係少少胡聲 係要你平心靜氣先聽到 管理員同差人係完全聽唔到

星級玩家

goldberg0083 發表於 2022-11-3 12:52
我淨係開地面七隻喇叭冇開超低音樓上都投訴咁又點解釋
但係唔係開到好大聲 情況同樓主完全一模一樣
不過 ...

如果你上過佢屋企聽真係冇咩野的話就可能係人地問題,香港好多人係唔係都投訴

星級玩家

NM0101 發表於 2022-11-3 12:48
我雖然唔係住頂樓, 但有時炸戲樓下都會知。所以當要睇一d低頻多嘅戲時, 都會問下樓下條友上唔上嚟一齊睇, ...

住頂樓+天台,炸左上去都係自己事但我怕炸到樓下

鑽石玩家

76-FC 藍寶石勲章

JosephChan@FB 發表於 2022-11-3 13:08
如果你上過佢屋企聽真係冇咩野的話就可能係人地問題,香港好多人係唔係都投訴 ...

不過我就拍低咗佢 動我個天花嘅視頻嘭嘭聲 用嚟 做留底檔案!佢投訴我就畀管理員或者差人聽
兩分鐘視頻,實在太大我都想分享上嚟畀你哋 各位師兄見識一下
SONY VPL-VW520ES 100寸峰米T1 4K 鐳射超短投 黑珊100寸 player:澳版UDP-AR800 MKll
前級YAMAHA CX-A5200 後級crown 8300N 4300N  
7.2.4 JBL ARRAY 880/1000/ Control X/ 太陽火crm2/klipsch XL23/超低音:JL E112

星級玩家

goldberg0083 發表於 2022-11-3 13:15
不過我就拍低咗佢 動我個天花嘅視頻嘭嘭聲 用嚟 做留底檔案!佢投訴我就畀管理員或者差人聽
兩分鐘視頻, ...

up youtube咪得