設為首頁FacebookYouTubeIG

Post76.hk

搜索
樓主: heven

[請教] Apple TV 4K 2022 有乜用途

三潮玩家

76 榮譽慈善家勲章76 榮譽貢獻勲章76 榮譽忠義勲章76 榮譽VIP勲章十週年永遠榮譽會員勲章76-FC 黑鑽石勲章

LeoChin@FB 發表於 2022-10-24 21:58
唔好笑,其實 HDR 係咩嚟咖?

好複雜,唔識好學術咁答。。。大約係黑位黑啲,光位又夠光咁囉。。。🤣🤣🤣

https://www.google.com/search?q= ... mobile&ie=UTF-8

三潮玩家

76 榮譽慈善家勲章76 榮譽貢獻勲章76 榮譽忠義勲章76 榮譽VIP勲章十週年永遠榮譽會員勲章76-FC 黑鑽石勲章

TsunHo@FB 發表於 2022-10-25 10:34
我都有NOW E 盒,長駁電視

不過都係用GTV駁投影機睇NETFLIX/NOWE/DISNEY+多......

我兩部都有,冇Pro版得2GB Ram(Pro版有4GB),
同埋唔Pro版如果1080P係60FPS嘅話就冇得倍線,Pro版就得嘅。
我暫時係搵到呢兩樣嘢唔同囉!

三潮玩家

不過佢Youtube冇HDR都好靚嘅,初初都耿耿於懷,但係對比過後分別又未去到好大。。。
最後都選擇咗繼續用Nvidia Shield睇有HDR嘅Youtube片。。。

三潮玩家

herofranky 發表於 2022-10-24 22:18
本身煲劇睇片用XBOX X , 亦都有NOW E 盒子,
如果轉用 Nvidia Shield Pro , 係咪可以取代NOW E 盒仔,因 ...

絕對可取代NowE啦,NowE個盒其實好流,轉用Shield簡直兩個世界啦!!!🤣🤣🤣
睇片方面我就唔太清楚,因為我睇片會用番部Giec G5500。
不過我知部Shield好多格式都支援嘅,但係我自己就睇開4K UHD原盤File,所以就冇用到Shield嚟睇囉。。。

三潮玩家

LeoChin@FB 發表於 2022-10-25 11:03
早輪都想諗部 N 記,但又唔識分咩 pro 唔 pro 版,又水唔水貨,放棄!

我兩部都買完之後就覺得,Pro係有必要嘅。
咁水唔水嗰度就唔洗諗,香港冇行貨,有嗰啲都係鋪頭自己保。。。所以我都會當佢冇保🤣

三潮玩家

死火,我好似騎劫咗個Post叫人唔好買新版AppleTV㖭。。。😅😅😅
你哋當我打手啦,之前講嘅嘢可以唔洗理我。。。🤣🤣🤣

鉑金玩家

AV newbie

JonesChan 發表於 2022-10-25 13:12
死火,我好似騎劫咗個Post叫人唔好買新版AppleTV㖭。。。😅😅😅
你哋當我打手啦,之前講嘅嘢可以唔洗理我。 ...

分享經驗之談啫,我覺得幾好吖,相信樓主亦冇咁小器嘅

黑鑽玩家

三星玩樂勲章76-FC 綠翡翠勲章

JonesChan 發表於 2022-10-25 13:03
不過佢Youtube冇HDR都好靚嘅,初初都耿耿於懷,但係對比過後分別又未去到好大。。。
最後都選擇咗繼續用N ...

我就用返電視youtube睇 可以出哂HDR,5.1

星級玩家

JonesChan 發表於 2022-10-25 13:01
我兩部都有,冇Pro版得2GB Ram(Pro版有4GB),
同埋唔Pro版如果1080P係60FPS嘅話就冇得倍線,Pro版就得嘅 ...

Ram,睇D REVIEW講如果唔玩GAME就不大影響

1080P 60 FPS UPSCALE.......呢個就唔識睇........想知出面有咩1080P 60FPS既野.....

鑽石玩家

LeoChin@FB 發表於 2022-10-24 11:32
soundbar can passthrough video signal to tv, apps from apple tv much better than the tv's build-in ...

明白,收到!
Naim 202/200, CDX2, ProAc D20R, Power Line