設為首頁FacebookYouTubeIG

Post76.hk

搜索
樓主: 初哥影音迷

[請教] DVD 抛售去邊度最好?

白鑽玩家

76 榮譽忠義勲章76-FC 綠翡翠勲章

莫講話DVD,其實BD都唔好得幾多

1萬

白鑽玩家

76 榮譽VIP勲章76 精選榮譽會員勲章十週年榮譽帖俠勲章76-FC 藍寶石勲章三星玩樂勲章

我大約半年前喺信和地庫賣走差唔多300隻BD,個價賤到啊,攞到出去無理由又攞返屋企,無奈都係要賣,唔係邊有位放4K碟

鑽石玩家

初哥影音迷 發表於 2022-10-23 03:09
但我出面見到影音店仍然賣緊dvd,似乎未至於一蚊一張賤賣?

聽聞某些發行商捆綁式批發,舖頭想入某些貨,必需同時捆綁某些死貨一齊先拎到貨
Sony VW500ES, LG OLED65E6P,
Magnetar UDP800, Panasonic UB9000GH1
Anthem AVM90, Krell Evolution 3250e, KAV-2250, Sunfire TGA-7401
Ken Kreisel K700 x 3, KS700 x 8, DXD-500 x 2

鑽石玩家

dragonyam 發表於 2022-10-25 15:17
我大約半年前喺信和地庫賣走差唔多300隻BD,個價賤到啊,攞到出去無理由又攞返屋企,無奈都係要賣,唔係邊 ...

當有一日你想賣走4K碟,4K碟一樣會係賤價
Sony VW500ES, LG OLED65E6P,
Magnetar UDP800, Panasonic UB9000GH1
Anthem AVM90, Krell Evolution 3250e, KAV-2250, Sunfire TGA-7401
Ken Kreisel K700 x 3, KS700 x 8, DXD-500 x 2

1萬

白鑽玩家

76 榮譽VIP勲章76 精選榮譽會員勲章十週年榮譽帖俠勲章76-FC 藍寶石勲章三星玩樂勲章

Versa 發表於 2022-10-25 17:53

由LD,DVD,BD,已經重複一次又一次,都仲係要買實體碟,無計

評分

參與人數 1威望 +20 金錢 +20 收起 理由
Versa + 20 + 20 認同到一個"點"呀!

查看全部評分

白鑽玩家

76 榮譽忠義勲章76-FC 綠翡翠勲章

Versa 發表於 2022-10-25 17:53

不過我幾有信心,4k會係最後一次,不用賤賣,用來陪葬

鉑金玩家

76-FC 綠翡翠勲章

8成唔會再出8K碟,相信4K碟有排玩

星級玩家

一定值錢架,你等多一二百年既話…唔好介意,你自己都形容到好似垃圾咁,點會仲會有好價錢賣得到?想賣好價錢又唔整理一下自己究竟有咩作品,二三樓已經有ching問你有冇某d作品…我當咁啱真係有,果度可能執得返你成堆當垃圾跟重量賣既價錢。

不過又咁講,要你整理 或者 續隻賣又係係浪費緊時間成本,擺係屋企其實都浪費緊你空間成本,所以唔仲意唔想處理就直接斷捨離。

VCD我都一早揼曬,DVD都有堆等住揼🤕

評分

參與人數 1威望 +10 收起 理由
hiro + 10 認同到一個"點"呀!

查看全部評分

鉑金玩家

又不唔好講dvd全不值錢,只要有一d電影係從來無出過藍光、4k,咁呢啲dvd就有價值,
撞啱有人搵,咁就唔使賤價,不過真係要花時間整理出嚟。

評分

參與人數 1威望 +6 金錢 +4 收起 理由
:o) + 6 + 4 認同到一個點呀!!!

查看全部評分

鉑金玩家

76 榮譽忠義勲章

個趨勢就係串流,實體碟逐漸式微