設為首頁FacebookYouTubeIG

Post76.hk

搜索
返回列表 發新帖
樓主: damonbird

[Rock & Pop] 王菲日本唱片誌

銀級玩家

Part 2應該有新藝寶4張國語+EMI 5張國語及1張99演唱會,合共10張。

銀級玩家

DayingChen@FB 發表於 2022-10-29 15:11
因为emi时期专辑即使是日版都价格不贵,而前面几张炒得比较高。如果真的按时代出的话,会出现后面part2完 ...

其實新藝寶時期幾張國語專輯都玩爛左,唔再好似之前咁貴,依家應該只有《執迷不悔》、《Coming Home》同《胡思亂想》(紙盒版)仲係比較貴。
坦白講,如果真係咁迷戀日本本土版,早就去左買二手啦!
基本上買嘅人應該唔多,除非之前一張都無買過,而又想過下日本本土版癮先會買。

銀級玩家

damonbird 發表於 2022-10-31 16:02
唔知我有沒有理解錯, 只是CD是made in japan, printed in HK 等如印刷等工序是香港製造.... 同日本本土版根 ...

梗係無得比啦!
以前同依家嘅made in japan都應該有分別。
依個復刻版算係滿足迷戀日本本土版嘅顧客囉!

黃金玩家

Sporty 發表於 2022-10-31 21:00
Part 2應該有新藝寶4張國語+EMI 5張國語及1張99演唱會,合共10張。

但環球會買左emi 的版權出復刻版嗎?

銀級玩家

damonbird 發表於 2022-11-1 12:51
但環球會買左emi 的版權出復刻版嗎?

日本EMI已賣左俾日本環球…
所以我估係會一齊出,唔會留低四張國語唔出囉!

星級玩家

76 榮譽忠義勲章

Sporty 發表於 2022-11-1 18:04
日本EMI已賣左俾日本環球…
所以我估係會一齊出,唔會留低四張國語唔出囉! ...

王菲係EMI時期嘅五張國語碟,EMI只有發行一次的機會,五張專輯宜家嘅版權係王菲本人手上~

part 2應該系新藝寶時期四張國語專輯+幾張日版精選

黃金玩家

Sporty 發表於 2022-10-31 21:03
其實新藝寶時期幾張國語專輯都玩爛左,唔再好似之前咁貴,依家應該只有《執迷不悔》、《Coming Home》同 ...

呢三張日本靚仔日版真係超難搵,唔知係咪因為出貨少。

銀級玩家

totalkong 發表於 2022-11-2 16:32
王菲係EMI時期嘅五張國語碟,EMI只有發行一次的機會,五張專輯宜家嘅版權係王菲本人手上~

part 2應該系 ...

原來係咁…
我諗到嘅都有三張日版精選,諗起都覺得Part 2好核突…

銀級玩家

damonbird 發表於 2022-11-4 08:16
呢三張日本靚仔日版真係超難搵,唔知係咪因為出貨少。

《執迷不悔》同《Coming Home》應該都係較少,所以癲價。
《胡思亂想》(紙盒版)係初版,少見亦貴,第二版係非紙盒版就比較普遍,亦唔算貴。

進階玩家

Sporty 發表於 2022-10-31 21:03
其實新藝寶時期幾張國語專輯都玩爛左,唔再好似之前咁貴,依家應該只有《執迷不悔》、《Coming Home》同 ...

我就是这俩年才想起来买,但是带obi的价格已经很贵