設為首頁FacebookYouTubeIG

Post76.hk

搜索
樓主: 300zx

[投影機/幕] 新手短焦投影$1.5萬左右有咩好介紹?已裝黑柵幕!急!

星級玩家

300zx 發表於 2022-11-15 17:12
咁唔洗講啦 Epson LS500 啦咁 !

大陸野唔一定唔好,特別係超短投........

LS500邊度做?

呢兩部真係好難講邊部好,唔想等咪LS500囉,你都講左急?!

星級玩家

TsunHo@FB 發表於 2022-11-15 17:26
大陸野唔一定唔好,特別係超短投........

LS500邊度做?

大陸機的確有D係唔差,但買PHILIPS D貼牌野不如買返原型機
我試過買左個PHILIPS電莖鍵盤係冇跟控燈程式,連官網都搵唔到,最後發現左部原型機去返原型機個官網DL返個控燈落黎先有得用

星級玩家

JosephChan@FB 發表於 2022-11-16 10:04
大陸機的確有D係唔差,但買PHILIPS D貼牌野不如買返原型機
我試過買左個PHILIPS電莖鍵盤係冇跟控燈程式,連 ...

如果我買U5,我主要係睇中以下幾樣

1) 平 (同價位差不多功能只可以淘小米C2)
2) SUPPORT 雙DOLBY
3) 有保養

市面上雙DOLBY可選唔多.....打算用幾年既要考慮多D

SXXXXXXNG C 黎緊有部A6上,$18999有DA無DV.....

專業玩家

TsunHo@FB 發表於 2022-11-16 10:17
如果我買U5,我主要係睇中以下幾樣

1) 平 (同價位差不多功能只可以淘小米C2)

咁A6又會幾時出,如果同LS500比又邊部好

我有樣唔鐘意LS500就係凸咗舊嘢出嚟

星級玩家

300zx 發表於 2022-11-17 13:52
咁A6又會幾時出,如果同LS500比又邊部好  

我有樣唔鐘意LS500就係凸咗舊嘢出嚟   ...

啱啱有個法國網站出左個LIST係FOR 2022年佢TEST過既超短投......

1) 峰米THEATER
2) EPSON LS800
3) PHILIPS SCREENEO U5 (雖然未正式見街,但佢上個月未眾籌前已經TEST左)
4) 長虹唔記得咩MODEL

限米煮限飯既,我會揀U5,有3D/雙D/2年保,$15000唔駛性價比算好高

專業玩家

TsunHo@FB 發表於 2022-11-18 16:26
啱啱有個法國網站出左個LIST係FOR 2022年佢TEST過既超短投......

1) 峰米THEATER

我都有諗過係U5但3月先送貨仲有機會delay我都唔知等唔等 !