設為首頁FacebookYouTubeIG

Post76.hk

搜索

唔使錢有箱開(KEF THE REFRENCE META)

白鑽玩家

76 榮譽貢獻勲章76 榮譽VIP勲章76-FC 黑鑽石勲章

如果想睇到更多76師兄嘅分享,快啲登入成為會員啦!

您需要 登入 收看或下載更多內容。還未成為會員?成為會員

x

點解會咁着數? 事緣係上次試過 LS50 META之後,我諗KEF 唔使幾耐就會將依項技術放喺其他喇叭身上㗎啦,咁就問吓大王如果遲啲有其他型號用Meta技術嘅話可唔可以借來試吓。
話口未完冇幾耐KEF真係將呢啲技術擺喺BLade同埋THE REFRENCE 身上,大王就問我有冇興趣試吓,我即刻話「當然有啦」。 KEF 好大方呀,借一對The reference 5 Meta之餘仲借埋隻The reference 2 META 中置俾我試吓,一套三件,送貨之餘仲即場拆箱取走箱唔好阻我地方,仲唔止呀!仲搵另一批同事上嚟幫我擺位(話曬the reference 5 mate 都百幾磅一隻)
怕我哋依啲老人家扭親條腰呀!
服務態度俾10隻手指公你。
上網搵過下資料依代唔止加左META 咁簡單架,中高音都有改進到,真係好期待開聲時刻。
我諗好多人都會問兩代聽上嚟啲聲有乜分別㗎喇?但係佢地啱啱到步聽耐少少先至知道啦。
在此非常感謝POST 76 AND KEF 咁大手筆借出三隻旗艦級嘅喇叭俾小弟試吓,真係有啲受寵若驚
如果各位師兄有興趣知道分別喺邊度嘅話呢?請留意小弟下一個post啦
KEF THE REFERENCE VS  THE REFRENCE META 啦

謝謝!

IMG_8214.JPG IMG_8221.JPG IMG_8228.JPG 21956DD5-6093-4BB7-B956-758EF6D9670C.jpeg 5E819E0F-496A-47A6-BB4C-953032C1B233.jpeg
唔知以為我賣音響添
老友記你要休息一下喇

評分

參與人數 35威望 +2000 金錢 +2005 收起 理由
bigair + 50 + 50 呢個Topic好正,好有參考價值!
pinkspider + 50 + 50
小寶老豆 + 50 + 50 超正, 即時加分比師兄先!
BillBill + 10 + 10 超正, 即時加分比師兄先!
Happy89 + 20 + 20 好期待試後報告
carreyjim + 50 + 50 超正, 即時加分比師兄先!
Prince168 + 10 + 10 超正, 即時加分比師兄先!
qq1122yq + 10 + 10
yuppi + 50 + 50 超正, 即時加分比師兄先!
toms110 + 50 + 50 又要再拜訪一下
fm31331 + 80 + 80 冇得頂
tony019002 + 20 + 20 超正, 即時加分比師兄先!
fai514 + 50 + 50 超正, 即時加分比師兄先!
catlung + 20 + 20 超正, 即時加分比師兄先!
Benip + 10 + 10 超正, 即時加分比師兄先!
chhanthony + 80 + 80
MDLP + 80 + 80
諸星當 + 10 + 5
秋楓@FB + 10 + 10 超正, 即時加分比師兄先!
C-3PO + 50 超正, 即時加分比師兄先!

查看全部評分

白鑽玩家

76 榮譽貢獻勲章76 榮譽VIP勲章76-FC 黑鑽石勲章

套meta 重火煲左幾日係時候要call 過喇 75C9A275-7241-44E5-97C1-4F88719220F6.jpeg

評分

參與人數 1威望 +50 金錢 +50 收起 理由
hangshun + 50 + 50 超正, 即時加分比師兄先!

查看全部評分

白鑽玩家

真係劇毒無比
千祈唔好學

評分

參與人數 4威望 +210 金錢 +210 收起 理由
fungl + 50 + 50
小寶老豆 + 50 + 50
hangshun + 30 + 30 認同到一個"點"呀!
fm31331 + 80 + 80 毒皇當之無愧

查看全部評分

鑽石玩家

新款顏色型好多喎, 好襯你家居, 係時候upgrade喇PAC大哥!!! 😎😎

評分

參與人數 1威望 +80 金錢 +80 收起 理由
pac + 80 + 80

查看全部評分

白鑽玩家

matt88p 發表於 2022-9-14 16:48
新款顏色型好多喎, 好襯你家居, 係時候upgrade喇PAC大哥!!! 😎😎

我而家喺一個半退休老人家呀,無收入架

鑽石玩家

76-FC 黑鑽石勲章

pac 發表於 2022-9-14 16:51

你老人家江湖地位真係唔簡單 呢三隻reference meta 起碼二三十萬 好心急想聽初步報告

評分

查看全部評分

鑽石玩家

pac 發表於 2022-9-14 16:51

一次過啦,AVM90+ Reference META!
黑色真係靚好多😎

評分

參與人數 2威望 +130 金錢 +130 收起 理由
yuppi + 50 + 50 超正, 即時加分比師兄先!

查看全部評分

5萬

總版管

76 榮譽慈善家勲章76 榮譽貢獻勲章76 榮譽有禮勲章76 榮譽鑽石勲章76 榮譽忠義勲章76 榮譽VIP勲章76 精選榮譽會員勲章76-FC 黑鑽石勲章三星玩樂勲章

PAC大哥係我地既試玩專員, 今次可以同KEF夾到比你試呢三隻新野, 我諗對於佢地來講都係一次好好的用家意見收集呢~
一名永遠的入門玩家, 對電影, 音樂, 影音等玩意永遠雀躍, 其後為了可以將這個毒海無涯信念推展開去, 故建立了這個毒人唔洗本的影音娛樂資訊平台

Post76玩樂網.

白鑽玩家

76 榮譽忠義勲章76-FC 藍寶石勲章三星玩樂勲章

PAC兄:  換咗新AV AMP之後,吾爭在換埋KEF既新款組合REFRENCE META前及中置啦,加上全啞黑既外觀,真係十分之型仔呀!!!!!!!!!今次真係羨慕死人

評分

查看全部評分

白鑽玩家

小瑟 發表於 2022-9-14 17:58
PAC大哥係我地既試玩專員, 今次可以同KEF夾到比你試呢三隻新野, 我諗對於佢地來講都係一次好好的用家意見收 ...

有野玩我緊到嘅

白鑽玩家

hangshun 發表於 2022-9-14 19:32
PAC兄:  換咗新AV AMP之後,吾爭在換埋KEF既新款組合REFRENCE META前及中置啦,加上全啞黑既外觀,真係十分之 ...

咁你要接手我嘅舊愛至得喎

白鑽玩家

76 榮譽忠義勲章76-FC 藍寶石勲章三星玩樂勲章

pac 發表於 2022-9-14 21:47
咁你要接手我嘅舊愛至得喎

咁都比你捻到.......絕