設為首頁fbYouTubeWhatsapp頻道IG

Post76.hk

搜索
樓主: toybidder2008

[港版] 有冇師兄知道“梅艶芳”會唔會出碟?

鑽石玩家

bcougarb 發表於 2022-8-24 13:33
唯有等美版有無出啦!

就係冇出我先diu

白鑽玩家

76 榮譽忠義勲章76-FC 藍寶石勲章

其實有機會出嘅 不過安樂上次出手捲煙同殺出個黃昏都係上畫後一年先出 所以都係再等下

白鑽玩家

76-FC 藍寶石勲章

michael.t 發表於 2022-8-24 18:42
其實有機會出嘅 不過安樂上次出手捲煙同殺出個黃昏都係上畫後一年先出 所以都係再等下 ...

今次呢套出碟機會微好多了,港產片如果先賣咗俾串流平台再可以出碟的例子唔多,另一套同樣賣咗俾Netflix 嘅媽媽神奇小子都係一樣情況冇碟出,同埋手捲煙同殺出個黃昏只係上畫半年後就出碟,冇一年咁耐:)

白鑽玩家

76-FC 綠翡翠勲章

DVD迷 發表於 2022-8-23 07:42
一來迪士尼仆街,二來安樂仲仆街 ,一係唔出,一出只得普通2k版,唔會為你出4k ...

冇安樂肯開拍,就唔會有梅艷芳電影,何必咁講說話...
還有睇下論壇討論,好多網友都關心軟件播放機而非藍光碟機..個個都係買碟自己備份?...還是戒買唔戒睇....
算吧,香港藍光碟市場早已經被放棄...

白鑽玩家

76 榮譽忠義勲章76-FC 藍寶石勲章

bellyjerry 發表於 2022-8-24 22:46
今次呢套出碟機會微好多了,港產片如果先賣咗俾串流平台再可以出碟的例子唔多,另一套同樣賣咗俾Netflix  ...

Check返又真係半年😂 同埋媽媽的神奇小子又係安樂 又真係冇出碟喎 咁睇嚟又真係抆啲

評分

參與人數 1威望 +20 金錢 +20 收起 理由
bellyjerry + 20 + 20 認同到一個"點"呀!

查看全部評分

黑鑽玩家

76-FC 綠翡翠勲章

vincent369 發表於 2022-8-24 23:12
還有睇下論壇討論,好多網友都關心軟件播放機而非藍 ...

我覺得d人都好離譜。D+ 四個人夾,每人每月都係俾十幾蚊就大把野睇。為什麼要抄file用媒體播放機睇,來破壞電影業呀!

鑽石玩家

串流導演版悶到抽筋, 睇完唔覺得會有好多人去買碟囉
sony A95K, lx82, FocusAudio 78
別人笑我太求其,我問巴打睇乜戲

白鑽玩家

vincent369 發表於 2022-8-24 23:12
還有睇下論壇討論,好多網友都關心軟件播放機而非藍 ...

最攪笑係,侵權下載班海賊玩家,天天嚷嚷,原檔同碟素質一樣,又話串流唔掂,戒買唔戒睇,雖知當電影公司覺得碟市場沒需求,停止出碟之日,只剩下串流服務,那就如殺雞取卵,同日亦是老翻原檔主要來源收檔之日,  唇亡齒寒同生共死之局。

仲有類花咗幾皮嘢買player, 用來看盜版甚感自豪,每天也什麼翻版軟件畫質/聲效最嘔心,我估可能要平時偷盜慳儉軟體錢先夠錢買貴player,我自己班發燒友私下稱呼這班為大種乞兒(真係買入碟rip正版玩家當然不計在內,我也有認識)。人哋玩部杰科入門player 加正版軟件,檔次巳高十班。

另一類是自己參與盜版已經算衰,仲要輸出比新人,破壞電影工業,所謂大師級也是刑事盜版侵權大師實際正確名稱只配四個字「刑事罪犯」,電影仍文化工業,侵權損害他人生計仍全世界電影從業人員的公敵,偷盜肯定非算上甚麼文化人仕,更遑論說係影迷,玩老翻仲要大鑼鼓,今世代品同廉恥,同格調真係唔係人人有。

今日正版,除碟,仲有月費串流,付款數碼版本,請尊重下電影業及工作人員,香港法律及自己。就算玩老翻低調點,也不要輸出比新一代繼續無視版權,偷盜香港刑事罪行來,讓電影行業能正常持續發展。唔係揾鬼後生人材入行。又要馬兒好,又要馬兒不吃草。

白鑽玩家

76 榮譽忠義勲章76-FC 綠翡翠勲章

gamma 發表於 2022-8-29 08:23
串流導演版悶到抽筋, 睇完唔覺得會有好多人去買碟囉

我覺得套戲過譽了,導演版直頭毁原版𠻹,睇過都冇乜興趣入碟了

鉑金玩家

76-FC 綠翡翠勲章

同感,加長版真係好悶