設為首頁FacebookYouTubeIG

Post76.hk

搜索

[流行曲] 工藤靜香 『感受 Shizuka Kudo 35th Anniversary self-cover album』

5萬

總版管

76 榮譽慈善家勲章76 榮譽貢獻勲章76 榮譽有禮勲章76 榮譽鑽石勲章76 榮譽忠義勲章76 榮譽VIP勲章76 精選榮譽會員勲章76-FC 黑鑽石勲章三星玩樂勲章

你聽左未????

工藤靜香呢個名字應該係我地呢輩人心目中,就算唔係鐘意聽佢既歌,都一定聽過佢個名。當年小瑟迷上日本文化時,日本最紅歌姬就只有二個最多人追捧的非「中山美穗」就一定係「工藤靜香」了(當然係小瑟自己個世界啦!!🙇‍♂️)。仲好記得當年去信和入手佢既演唱會LD返屋企日煲夜煲。佢唯一一次來香港開演唱會,小瑟好難得買到門票入場可以一看靜香的現場表演。雖然只係坐山頂位(真係最後一行架😅),但仲好記得現場全部人都一同同靜香唱:「からかわないで、エラそうに」的聲音。實在好懷念呀!!!🥰多年之後的今日,靜香推出了出道35週年紀念重唱專輯工藤靜香「感受 Shizuka Kudo 35th Anniversary self-cover album」專輯,仲找來大細女Cocomi 及 Koki參與chrous演唱!而碟內的歌曲就更加係佢多年來的精華曲目,包括有《慟哭》、《嵐の素顔》、《禁断のテレパシー》、《抱いてくれたらいいのに》等等,當然仲有好多當年紅到不行的好歌都有收錄,實在係一眾全球的靜香歌迷一個好好緬懷同一定要收藏的專輯。

🥰新碟詳情 : https://post76.hk/news/2022/07/shizuka-kudo-35th-anniversary-self-cover-album/

本帖可能會有更多會員優先看的內容

您需要 登入 收看或下載更多內容。還未成為會員?成為會員

x

評分

參與人數 1威望 +50 金錢 +50 收起 理由
rach + 50 + 50 超正, 即時加分比師兄先!

查看全部評分

一名永遠的入門玩家, 對電影, 音樂, 影音等玩意永遠雀躍, 其後為了可以將這個毒海無涯信念推展開去, 故建立了這個毒人唔洗本的影音娛樂資訊平台

Post76玩樂網.

鑽石玩家

76 榮譽忠義勲章76-FC 藍寶石勲章

工藤當年演唱會嘅LD我到依家都未扔, 唔捨得!雖然我已經無LD機......但后來又出番DVD, 仲要係全set演唱會一次過出出

5萬

總版管

76 榮譽慈善家勲章76 榮譽貢獻勲章76 榮譽有禮勲章76 榮譽鑽石勲章76 榮譽忠義勲章76 榮譽VIP勲章76 精選榮譽會員勲章76-FC 黑鑽石勲章三星玩樂勲章

尋日聽左D歌一轉,有D鐘意新版,有D鐘意之前的版本。

5萬

總版管

almostdie 發表於 2022-7-21 16:18
工藤當年演唱會嘅LD我到依家都未扔, 唔捨得!雖然我已經無LD機......但后來又出番DVD, 仲要係全set演唱會一 ...

如果佢上返串流或Blu-Ray就好了。

評分

參與人數 1威望 +20 金錢 +20 收起 理由
almostdie + 20 + 20 認同到一個"點"呀!

查看全部評分

白鑽玩家

76-FC 藍寶石勲章

呢隻我都訂左日版。

黑鑽玩家

76 榮譽忠義勲章76 榮譽VIP勲章76 精選榮譽會員勲章

問 答 無 用
必入

黑鑽玩家

76 榮譽忠義勲章76 榮譽VIP勲章76 精選榮譽會員勲章

almostdie 發表於 2022-7-21 16:18
工藤當年演唱會嘅LD我到依家都未扔, 唔捨得!雖然我已經無LD機......但后來又出番DVD, 仲要係全set演唱會一 ...

我都好似仲有一隻LD
當年花盡唇舌問人借齊LD 去過落帶

真係好滾動, 記得有一期香港好似都係PONY引入, 有港版卡式帶同CD
當年唔洗捱 台仔無版權老翻碟 (都唔太平)

白鑽玩家

76 榮譽忠義勲章76-FC 藍寶石勲章三星玩樂勲章

我都買過LD, 九十年代尾都迷過佢幾年😍😍

x

鉑金玩家

x

5萬

總版管

mtvbb 發表於 2022-7-23 21:41
問 答 無 用
必入

我仲未入呀, 因為本身我有哂 TIDAL, APPLE MUSIC, KKBOX, SPOTIFY 四個平台, 依家想聽都有得聽, 提唔起勁去買碟呢~
一名永遠的入門玩家, 對電影, 音樂, 影音等玩意永遠雀躍, 其後為了可以將這個毒海無涯信念推展開去, 故建立了這個毒人唔洗本的影音娛樂資訊平台

Post76玩樂網.