設為首頁FacebookYouTubeIG

Post76.hk

搜索

[主題新聞] KEF LSX II & LS60 Wireless 體驗會(會後分享+精華影片)

5萬

總版管

76 榮譽慈善家勲章76 榮譽貢獻勲章76 榮譽有禮勲章76 榮譽鑽石勲章76 榮譽忠義勲章76 榮譽VIP勲章76 精選榮譽會員勲章76-FC 黑鑽石勲章三星玩樂勲章

如果想睇到更多76師兄嘅分享,快啲登入成為會員啦!

您需要 登入 收看或下載更多內容。還未成為會員?成為會員

x
6個月未出個event了。希望大家都開心啦!!😁😁😁

大家歡迎係度同小瑟分享一下今晚活動感想呀。

評分

參與人數 1威望 +10 金錢 +10 收起 理由
Manko + 10 + 10

查看全部評分

KEF LS60 Wireless + KEF LSX II 串流家居聲、色、藝全體驗精華報導 | 活動報道

新聞中心:https://post76.hk/news/2022/07/s60-wireless-lsx-ii-event/

1萬

三潮玩家

76 榮譽超級版主勲章76 榮譽版主勲章76 榮譽貢獻勲章76 榮譽有禮勲章76 榮譽忠義勲章76 榮譽VIP勲章76 精選榮譽會員勲章76-FC 黑鑽石勲章三星玩樂勲章

真係好耐冇攪活動, 開頭我純粹對LSXII覺得有興趣, 第一係型, 第二都係型既2次方,第三係當然襯我😂(講笑姐) ,加上價錢亦係我射程範圍,㸃知....... 正所謂呢個世界冇比較冇傷害🤣 原來我都唔係咁愛LSX II, 反而對LS60留左滴囗水, 真係勞煩KEF職員清潔, 不過我覺得佢哋唔會介意,因為佢哋個個都好nice,講返正題😂 可能有網友話你咁樣比較都唔公平, 係嘅, 當你發覺兩者比較嘅時候, 我同其他網友都聽得出其中一首歌前後兩者比教,真係多咗好多乒乓波, 正如介紹人所講, 今次嘅設計係你坐喺邊度都係皇帝位, 真係唔錯👍 不過我冇留意對60係咩價錢, 有冇人大約話畀我知幾多, 散場時仲有驚喜畀大家, 係咩呢我就唔講喇, 大家估下啦😁😁

評分

參與人數 2威望 +110 金錢 +110 收起 理由
光與曝光 + 10 + 10 超正, 即時加分比師兄先!
小瑟 + 100 + 100

查看全部評分

黃金玩家

多謝小瑟, 各師兄, 及KEF安排。第一次參加活動十分好玩。同Ken師兄有小小分別,預咗LS60應該得, 反而LSX II估唔到有驚喜,特別加埋KC62睇戲自己收晒貨(本身都係2.0坐地睇戲)。對我80% movie, LSXll + KC62 vs LS60 有d難取捨。

評分

參與人數 6威望 +330 金錢 +330 熱話 +100 收起 理由
影音小編輯 + 100 + 100 + 100 師兄喂請留意PM 有關 紀念襟章送貨事宜 ^^.
光與曝光 + 10 + 10 超正, 即時加分比師兄先!
小瑟 + 100 + 100 師兄報告詳盡,真正用家心得.
paul.play.forwa + 10 + 10
Ken704 + 100 + 100 超正, 即時加分比師兄先!

查看全部評分

1萬

三潮玩家

76 榮譽超級版主勲章76 榮譽版主勲章76 榮譽貢獻勲章76 榮譽有禮勲章76 榮譽忠義勲章76 榮譽VIP勲章76 精選榮譽會員勲章76-FC 黑鑽石勲章三星玩樂勲章

shiro 發表於 2022-7-8 21:48
多謝小瑟, 各師兄, 及KEF安排。第一次參加活動十分好玩。同Ken師兄有小小分別,預咗LS60應該得, 反而LSX II ...

Shiro兄, 我真係同你調返轉話時話知唔知嗰首歌叫咩名?我都想再試下

黃金玩家

Ken704 發表於 2022-7-8 21:54
Shiro兄, 我真係同你調返轉話時話知唔知嗰首歌叫咩名?我都想再試下 ...

我以為叫bubble,點知係兒歌  

最主要我睇戲多,LS60我可能overkill. 不過以音場計LS60濶好多。當然比較要計埋價錢分別。個人感覺LSXll冇LS50W2咁尖。

新仔玩家

shiro 發表於 2022-7-8 22:12
我以為叫bubble,點知係兒歌  

最主要我睇戲多,LS60我可能overkill. 不過以音場計LS60濶好多。 ...

https://music.apple.com/hk/album ... 1222441146&l=en
Bubbles by Yosi Horikawa 返去用耳機聽到好頭痕

評分

參與人數 3威望 +120 金錢 +120 收起 理由
paul.play.forwa + 10 + 10

查看全部評分

白鑽玩家

76 榮譽忠義勲章76-FC 藍寶石勲章

論質素, LS60 肯定比 LSX II 好很多,  但在香港大部份家居的聆聽空間都沒有 KEF那麼大,在聽音樂下, 昨晚LS60 已覺得低音有些多左啲, 如用在家居, 可能會boom ,相反 LSX II 個人覺得三頻平均,聽歌相當耐聽, 如愛多些低音,加隻 KC62便可.

之前未聽過LSX , 聽過LSX II後直係覺得玩得過.

評分

參與人數 3威望 +210 金錢 +210 熱話 +100 收起 理由
影音小編輯 + 100 + 100 + 100 師兄喂請留意PM 有關 紀念襟章送貨事宜 ^^.
光與曝光 + 10 + 10 認同到一個"點"呀!

查看全部評分

黃金玩家

waynema 發表於 2022-7-8 23:37
https://music.apple.com/hk/album/bubbles/1222441126?i=1222441146&l=en
Bubbles by Yosi Horikawa 返 ...

Thank you ching. 自己聽多次, 可能自己套喇叭比較暖聲, 完全冇琴晚感覺。D乒乓波冇咗治愈嘅淸脆聲, 好似有層紗咁。呢次大wok

評分

參與人數 1威望 +100 金錢 +100 收起 理由

查看全部評分

白鑽玩家

76-FC 黑鑽石勲章

Thanks to Post 76.  好耐冇去過event, KEF LSX II 空間感和清晰度的確不錯, 但需要有很大的空間才能發揮實力, 若然睇電影有3D surround sound的sound bar 如 YSP5600 應該會好好多, 起碼人聲能跟隨畫面, 但無論如何聽LSX II 聽音樂都是不錯的選擇.

評分

參與人數 3威望 +210 金錢 +210 熱話 +100 收起 理由
光與曝光 + 10 + 10

查看全部評分

CAS, Head-Fi and Headphone Amps are my favorite things.

新仔玩家

Samson2011 發表於 2022-7-9 15:41
論質素, LS60 肯定比 LSX II 好很多,  但在香港大部份家居的聆聽空間都沒有 KEF那麼大,在聽音樂下, 昨晚LS6 ...

等消費券買LSX II 配KC62 組合,home office 絕配

評分

光與曝光 + 10 + 10

查看全部評分