設為首頁FacebookYouTubeIG

Post76.hk

搜索

[Soundbar] 入手Sony SA-RS5 後置無線喇叭

銀級玩家

76 榮譽慈善家勲章76 榮譽貢獻勲章76 榮譽鑽石勲章76 榮譽VIP勲章76 精選榮譽會員勲章

對嘢好似話每一次都要獨立自行按開, 唔會跟條三巴一齊開

星級玩家

lemonstar 發表於 2022-6-30 13:05
對嘢好似話每一次都要獨立自行按開, 唔會跟條三巴一齊開

我一開電視,全部開哂

鉑金玩家

76-FC 綠翡翠勲章三星玩樂勲章

今日去了Sony,剛剛新到SA-RS5,試了A7000+RS5/HT-A9,老實講很失望。兩套systems也試了”Reader Player One”追車片,無咩包圍感,聽不到Atmos,音量很低。求解🙏🏻

鉑金玩家

AV newbie

tamsaiming2003 發表於 2022-7-11 13:32
今日去了Sony,剛剛新到SA-RS5,試了A7000+RS5/HT-A9,老實講很失望。兩套systems也試了”Reader Player On ...

代理嗰三間專門店,我都試過兩套系統,笑料三則嚟啫,我喺我舖頭、亂咁擺、都好過哂,唉,代理都唔知點推銷嘅,嘥料!
利申,A9 四支光棍only

鉑金玩家

LeoChin@FB 發表於 2022-7-11 20:44
代理嗰三間專門店,我都試過兩套系統,笑料三則嚟啫,我喺我舖頭、亂咁擺、都好過哂,唉,代理都唔知點推 ...

咁Ching您點做決定?Ching覺得A7000+SA-RS5好,定HT-A9好?因為我試A9,好似連中置都冇力冇聲🙈,用電視發聲(S-Centre?)可以補償嗎(已預購Sony A95k TV)?

另外,Ching有冇試過Sonos Beam (gen.2)+Sonos One x2?那個更好?

(因為家人不喜歡鑽牆,A95k又霸了成個電視櫃位,其實只可以下一格放細soundbar- Sonos Beam (Gen.2)+One x2或HT-A9方案。如果依兩個都衰聲,咁我真係要開家庭會議🙈🙈🙈)

鉑金玩家

AV newbie

tamsaiming2003 發表於 2022-7-11 23:13
咁Ching您點做決定?Ching覺得A7000+SA-RS5好,定HT-A9好?因為我試A9,好似連中置都冇力冇聲🙈,用電視 ...

師乜兄吖,A7000+RS-3 我就試過,再試A9, 已經唔會諗 A7000,可能而家配 RS5,會有好大改進都唔定

喺陳列室,自己連大、細聲都冇得選擇,點會有好表現吖

我嗰套亂咁擺,都有中置聲道咖,夠聲咖

我冇用過 sonus, 用緊A9
人生如戲、戲如人生,箇中情節、何須認真

鉑金玩家

LeoChin@FB 發表於 2022-7-11 23:42
師乜兄吖,A7000+RS-3 我就試過,再試A9, 已經唔會諗 A7000,可能而家配 RS5,會有好大改進都唔定

喺陳 ...

🙏🏻

星級玩家

76-FC 綠翡翠勲章

李ダニエル@FB 發表於 2022-7-4 23:55
我一開電視,全部開哂

係咪有咩setting 調
我果部無,要手動開

銀級玩家

三星玩樂勲章

李ダニエル@FB 發表於 2022-6-11 14:53
你講得啱,我而家就係長期插住電。我相信佢入面嘅設計應該會有考慮到你所講嘅問題,希望會有安全設計,如 ...

師兄,想請問你用左一段時間,認為A7000+sa rs5,既效果怎樣?出面有師兄話Sa rs5開盡都無乜聲,想知道其他用家既評語,上網又好似吾係咁多人用A7000+Sa rs5,A9聲音我自己係Sony pro shop聽過,而A7000佢地搬左後無試

銀級玩家

tamsaiming2003 發表於 2022-7-11 13:32
今日去了Sony,剛剛新到SA-RS5,試了A7000+RS5/HT-A9,老實講很失望。兩套systems也試了”Reader Player On ...

Reader Player One”追車片 理論上無可能聽唔到D車周圍飛,無SUB?你叫佢比個搖控比你自己按下啦,SET個電影MODE 開VOICE 開到43左右應該有料到BO。 A9其實唔洗點攪都會出到個幾好既基本,只係如你睇電影既話STANDARD MODE會無電影MODE咁有FEEL 同TUNE得咁震撼  。

評分

參與人數 1威望 +10 金錢 +10 收起 理由
LeoChin@FB + 10 + 10

查看全部評分