設為首頁FacebookYouTubeIG

Post76.hk

搜索
樓主: joe.ncf@ho@G

Netflix冇 Atmos

黑鑽玩家

三星玩樂勲章

買枝火棒幫到樓主

黑鑽玩家

76 榮譽慈善家勲章76 榮譽VIP勲章76-FC 藍寶石勲章76 榮譽貢獻勲章三星玩樂勲章

coty 發表於 2022-6-2 16:30
HDMI 要用 eARC 先出到 Atmos.

串流唔洗earc都出到
atmos true hd先要earc
Amp: DENON AVC-X4700H
Front: KEF R3
Center: KEF R2C
Surround: KEF Q300
Front Height + Surround Back: KEF Egg X 4

進階玩家

三星玩樂勲章76-FC 綠翡翠勲章

xyz56789xyz 發表於 2022-6-2 17:49
eARC 先至出到 ATMOS / DTS-HD MA 等 advance audio.

😭thanks

進階玩家

avgod 發表於 2022-6-2 17:40
MU6900 應該無earc, 如果設定 聲音 進階設定 數位輸出音訊格式 SET dolby digital+ 著埋dolby atmos 輸入, ...

我部電視冇Dolby atmos輸入設定!所以Atmos效果?

白鑽玩家

76-FC 綠翡翠勲章

Netflix 串流apps 既4K Dolby Atmos 係有損Dolby Digital plus 格式唔需要eARC,

HDMI 2.0 ARC 已經足夠支援

http://www.feversound1.com/netflix-increase-dolby-digital-plus-atmos-bitrate/

利申:非三星用家

銀級玩家

xyz56789xyz 發表於 2022-6-2 17:49
eARC 先至出到 ATMOS / DTS-HD MA 等 advance audio.

Netflix 行 DD+
唔洗eARC, 出到 Atmos

銀級玩家

要你電視本身Support  Atmos 先得。你部野好大可能唔 support 的。

1萬

行動組版主

半專業貓奴

76 榮譽版主勲章76 榮譽慈善家勲章76 榮譽忠義勲章76 榮譽VIP勲章76 精選榮譽會員勲章76-FC 黑鑽石勲章

你部samsung 型號好似有返咁上吓年紀, 應該唔支援Atmos.............

黑鑽玩家

買新

進階玩家

我買咗部NVIDIA shield pro,己出到ATMOS啦,謝謝大家!

評分

參與人數 2威望 +30 金錢 +30 收起 理由
MichaelCha@FB + 10 + 10 無買錯。
xyz56789xyz + 20 + 20 恭喜您有返ATMOS聲。

查看全部評分