設為首頁FacebookYouTubeIG

Post76.hk

搜索
樓主: 小瑟

[~ 原創影評 ~] The Batman 2022

5萬

總版管

76 榮譽慈善家勲章76 榮譽貢獻勲章76 榮譽有禮勲章76 榮譽鑽石勲章76 榮譽忠義勲章76 榮譽VIP勲章76 精選榮譽會員勲章76-FC 黑鑽石勲章三星玩樂勲章

Alipapa 發表於 2022-5-2 01:10
今日睇完, 好悶... 文唔文武唔武.

D對白又慢又白. 每次估迷底Batman自已15秒內破解, 查案但觀眾一D線"sok" ...

呢套戲又係鐘意就好鐘意,唔鐘就好悶果隻!都係拍比Batman fans睇果隻。同埋一路睇睇下都覺得睇緊七宗罪咁。

黑鑽玩家

76 榮譽忠義勲章76-FC 綠翡翠勲章

Alipapa 發表於 2022-5-2 01:10
今日睇完, 好悶... 文唔文武唔武.

D對白又慢又白. 每次估迷底Batman自已15秒內破解, 查案但觀眾一D線"sok" ...

尋日睇完,完場後好多人嘆一口氣,感覺套戲終於完場,死唔斷氣, batman七宗罪版(當然無得比),兩人一組查案咁款, 套戲太多野要講同特登要舖排啲會出劇集要加多啲戲俾啲人物,真係太無需要,最後batman啲「特登救人」,心諗駛唔駛呀,最後同貓女電單車想點......套戲cut走啲支線,到2個鐘會好好多. 都有好既,畫面,配樂好好,劇情有追看性(但要有耐性),黑位,飛車(個引擎低音)試機一流.

銀級玩家

米高得格拉屎

76-FC 綠翡翠勲章

se人 發表於 2022-5-3 10:47
尋日睇完,完場後好多人嘆一口氣,感覺套戲終於完場,死唔斷氣, batman七宗罪版(當然無得比),兩人一組查案咁 ...

同意, 現在是有點太長, 應該似是儲氣氛, 之後爆一次高潮, 之後又再儲, 不過將來出4K UHD碟真是要買, 音效一定好好試。

黃金玩家

76 榮譽忠義勲章76 榮譽VIP勲章76-FC 藍寶石勲章

我都係BATMAN粉, 最鐘意都係NOLAN個套, 實在太完美, 明白之後既好難超越

講返呢套, 我又覺得幾好喎, 個氣氛拍得好, 還原返蝙蝠俠個世界就係咁黑暗, 配樂又唔錯, 唔好當係MARVEL式英雄片咁睇相信會易接受好多

不過彈既野都有: 個主角個樣成個毒友咁, 無喱神氣, 唔鐘意咁既BRUCE, 都係鐘意花花公子做型, 奸角做型又太普通, 人設上都係NOLAN個套正D

仲有今集架蝙蝠車, 睇完都無咩印象, 呢樣野係蝙蝠俠其中一個重點喎, 搞咩整到咁普通?

5萬

總版管

76 榮譽慈善家勲章76 榮譽貢獻勲章76 榮譽有禮勲章76 榮譽鑽石勲章76 榮譽忠義勲章76 榮譽VIP勲章76 精選榮譽會員勲章76-FC 黑鑽石勲章三星玩樂勲章

JackynJenny 發表於 2022-5-3 14:23
我都係BATMAN粉, 最鐘意都係NOLAN個套, 實在太完美, 明白之後既好難超越

講返呢套, 我又覺得幾好喎, 個氣 ...

架 BATMAN車今集個樣一出, 我個仔話.....下........呢架就係??? 唔係咁架喎!!!!   不過D引擎聲正到喊呀~
一名永遠的入門玩家, 對電影, 音樂, 影音等玩意永遠雀躍, 其後為了可以將這個毒海無涯信念推展開去, 故建立了這個毒人唔洗本的影音娛樂資訊平台

Post76玩樂網.

黑鑽玩家

成套戲真係由頭黑到尾,好彩早場去睇。雖然都無太悶的過場,但睇到兩個鐘時條腰開始投訴。劇情每一節都ok,但加埋一齊就好似無一節係高潮。

鑽石玩家

76 榮譽忠義勲章76-FC 黑鑽石勲章三星玩樂勲章

呢套我完全唔得唔收貨亦肯定唔會睇第二集
LG CX55
Denon AVC-X8500HA + MultEQ-X
Wharfedale EVO 4.4 + 4.CS + D330
FB: RGB山洞原人的玩物

黑鑽玩家

76 榮譽VIP勲章76-FC 綠翡翠勲章

好悶, 三個鐘好難頂, 剪返短啲會更好。
成套戲係得蝙蝠車嗰度音響叫做最勁,其他冇驚喜。

黑鑽玩家

76 榮譽忠義勲章

我自己覺得睇batman首先要理解batman唔係一個"superhero", 而係"masked hero", 即係佢係無超能力的, 其實都係普通人一個.
加上今集基本上係講佢剛剛出道的時代, 未有太多高科技同經驗, 唔夠人打係好合理.
就如我以前會用食物做例子, 佢明明係賣清湯, 如果食完投訴佢唔夠辣其實係好怪的. 當然可以話"唔好食", 但只能說唔啱自己口味咁啦.

黑鑽玩家

76 榮譽忠義勲章

小瑟 發表於 2022-5-3 18:55
架 BATMAN車今集個樣一出, 我個仔話.....下........呢架就係??? 唔係咁架喎!!!!   不過D引擎聲 ...

我同我老婆講笑話呢架就叫batman車, 泊街邊都唔會有人知係batmobile