設為首頁FacebookYouTubeIG

Post76.hk

搜索
樓主: kl122002

[討論] LPS 輸出電源線

鉑金玩家

76 榮譽忠義勲章

sam2004 發表於 2022-4-24 13:49
Greenwave Dirty Electricity Filter

用在Video 系統上,畫面清左。

鉑金玩家

76-FC 綠翡翠勲章

kl122002 發表於 2022-4-25 08:02
會研究一下。
覺得分體電源時不時都有呢個多個香爐多隻鬼的問題
好比如說我真係入手CDT9 就會諗 ...

電處都係啦
真係好睇本身家居電既情況
我而家用plixir 3000v
效果真係好
但唔平
而且太重

電既野情況真係好多
所以呢刻你換條dc冇感覺
但另一隻lps或背後唔同左又可能唔同
但我朋友實試覺得
電線真係差異最少
源頭做好就好

鉑金玩家

morechoices 發表於 2022-4-25 10:59
用在Video 系統上,畫面清左。

如果啲電乾淨,個畫面係會實淨靚好多
(香港政府忠告市民,Leica危害健康)

鑽石玩家

76-FC 藍寶石勲章

經驗上,銅製的DC 線,配上什麼頭尾也是差不多。轉用鍍銀,純銀,分別就明顯了

評分

參與人數 1威望 +80 金錢 +80 收起 理由
kl122002 + 80 + 80 師兄報告詳盡,真正用家心得.

查看全部評分

黑鑽玩家

76-FC 綠翡翠勲章

que 發表於 2022-4-25 12:51
電處都係啦
真係好睇本身家居電既情況
我而家用plixir 3000v

師兄想請問下用咗plixir 3000v效果有冇明顯好咗,值得入手嗎?可否講解下呢🙏(會否好過lightspeed H1?)
上星期我都上咗尖沙咀代理一心想看看,但係1500同3000v都冇實貨響度試,只係齋講加後有咩好處!?
佢只係得兩部直接俾前級同後級用..好似係咁唔知有冇聽錯!
而家兩款都有電源線送,好似底左咁?但我又唔知個原價係幾多呀?
1500嘅話,如用響膽機、LPS、Nas、CDP夠唔夠力,佢就叫我返去睇吓膽機嘅灰士,佢再同我計下!
3000v嘅話就貴成萬蚊….
而家都係心大心細…..中!

師兄方便嘅話入手價3000V PM我呀🙏🙏

原來英式插頭貴過美式的😅我而家先至知!插頭用冷凍嘅話又要加錢(我估計呢個不需要🤔)

3000v 有直方式或者橫放式,佢就話直方式避震好啲,唔知係咪呢😅師兄呢個唔知點睇有冇咩意見🙏

鉑金玩家

76-FC 綠翡翠勲章

Arong2020 發表於 2022-5-7 20:01
師兄想請問下用咗plixir 3000v效果有冇明顯好咗,值得入手嗎?可否講解下呢🙏(會否好過lightspeed H1?)
...

我自己度感覺就係個底厚左,d聲實d
一開感覺係有唔同既

而家好具體講得出我又唔可能
不過明顯正面

但絕對改善明顯過isol8 LC好多

黑鑽玩家

76-FC 綠翡翠勲章

que 發表於 2022-5-14 15:34
我自己度感覺就係個底厚左,d聲實d
一開感覺係有唔同既

真係唔該晒師兄講解🙏

不過呢兩日已經轉咗軚、會考慮入多對喇叭玩好啲、相信開箱嘅心情一定會俾佢好、但係始終未搵到。
心水都有兩對….真係要有時間先上去聽吓!
唔買佢嘅話,可諗住出手4-50K! (不過仲未攞批文!)

評分

參與人數 1威望 +10 金錢 +10 收起 理由
que + 10 + 10 呢個Topic好正,好有參考價值!

查看全部評分

鉑金玩家

76-FC 綠翡翠勲章

Arong2020 發表於 2022-5-14 16:13
真係唔該晒師兄講解🙏

不過呢兩日已經轉咗軚、會考慮入多對喇叭玩好啲、相信開箱嘅心情一定會俾佢好、但 ...

喇叭感覺一定大好多啦

評分

參與人數 1威望 +10 金錢 +10 收起 理由
Arong2020 + 10 + 10

查看全部評分

黑鑽玩家

76-FC 綠翡翠勲章

今日經過灣仔上咗代理度,都預咗冇得試聽、亦都冇display響度!
聽佢講話訂貨要四至六個月

專業玩家

76-FC 綠翡翠勲章

Taobao SOMMER DC power cord.
I’m using for mesh router, modem, andriod box, mytvs box, netbook, hdmi interface seletor.
The magnet ring can make the picture less noisy. Very cost effective