設為首頁FacebookYouTubeIG

Post76.hk

搜索
樓主: avlam

鉑金玩家

76 榮譽VIP勲章76 精選榮譽會員勲章

標聲?係你(地)講既者

quad22L 咁厚聲, 用銀線收效果仲好
DDL 有快聲線, 中性 和慢聲線俾人揀 ...
lofiman99 發表於 2010-4-4 11:17

Quad spkrs' nature is thick, slow and emotional. You are correct in picking a 快聲 sc to balance out the slow nature, especially for action movies. You are also correct in saying that silver is 快聲 by nature. However, 標聲 is caused by impurities in the silver conductors within the cables. Also, the down side when using silver sc can sound quite cold, which really defeats Quad spkr's true strength.

I encourage you to do more ab tests to maximize the full potential of your great gear.

My 2 cents.

進階玩家

我都係用緊邱生既線, 而我從來都無係度講過我用佢D野.
不過我用MA RS1 , 唔夠bass同埋本身MA高音有少少高, 所以用左佢既銅喇叭線, 高音之後再加銀PC都唔標。
而且低音出番多D, 而家夾得比之前啱聽, 我遲D都係會post下相,
我都係用呢個拖板, AMP條銀PC同你一樣, 都係美式英相.

換左銅線低音咪仲恆D?

星級玩家

師兄, 如果你唔係高音標的問題, 反而要處理低音問題., 好多時都係環境問題和22L2低音太勁呀
低音量大都要check下睇下環境有聲無互撞令低頻散唔倒, 駐波亦會令低音不清
聽下邊個位或角位有駐波la, 係低音太多個位擺d吸音綿會好d架

如果攪唔掂, 咁唯有換條無乜低音既喇叭線去就就
我覺最多咪換喇叭線
你有d 銀PC俾影像, 跟本唔駛換走哂所有線,

2萬

黃金玩家

76 榮譽貢獻勲章76 榮譽鑽石勲章76 榮譽忠義勲章76 榮譽VIP勲章76 精選榮譽會員勲章2012年度十大吹水之王勲章76-FC 藍寶石勲章

師兄, 如果你唔係高音標的問題, 反而要處理低音問題., 好多時都係環境問題和22L2低音太勁呀
低音量大都要ch ...
lofiman99 發表於 2010-4-5 02:17

我屋企就係又地磚又垟磚,所以啲聲走唔設囉!

高級玩家

76 精選榮譽會員勲章

Ching,你個架既SIZE應該同我個差唔多,不過我唔可用類似你呢種架,因為我個架內要放十仔,一萬蚊CD PLAYER,我諗嬴05 唔會好多,唔會滿足你好耐,不如草吓錢先,遲d諗 DAC & TRANSPOT好過.

鑽石玩家

76 榮譽忠義勲章76-FC 黑鑽石勲章

睇到啦                 

專業玩家

agreed that purity of material is key.some high grade copper cable  can have very noble high frequency as silver also have copper nature such as body(mid range) and bass.
poor silver cable can only have HF but no mid range and bass.
poor copper cable can only have fatty bass and misty mid range

therefore there is no right and wrong, just match your system and your ears.
agree to do more ab testing and listen more to wider the listening experience.

happy listening
just my 2cents.

2萬

黃金玩家

76 榮譽貢獻勲章76 榮譽鑽石勲章76 榮譽忠義勲章76 榮譽VIP勲章76 精選榮譽會員勲章2012年度十大吹水之王勲章76-FC 藍寶石勲章

回復 38# 3721
其實個架原本係灰色嘅,只係我用黑佢喳......!!!

1萬

鑽石玩家

76 榮譽忠義勲章76 榮譽VIP勲章76-FC 藍寶石勲章

初中設備??!!  好正!!!!

進階玩家

76-FC 藍寶石勲章

wow~ 好正