設為首頁fbYouTubeWhatsapp頻道IG

Post76.hk

搜索
樓主: 影音小編輯

[主題新聞] Bose Smart Soundbar 900 自家 ADAPTiQ 智能音場 | 自然 Dolby Atmos 3D ...

鉑金玩家

小瑟 發表於 2022-3-13 19:58
Q950A有後置, 包圍感一定係好D的!!!
不過 BOSE 佢一件過咁計, 其實咁樣比較唔係好正確呢~  ...

明白了~ 咁就去馬呢件啦~~😜😂
多謝大王意見~~😉😉

銀級玩家

小瑟 發表於 2022-3-13 19:58
Q950A有後置, 包圍感一定係好D的!!!
不過 BOSE 佢一件過咁計, 其實咁樣比較唔係好正確呢~  ...

小瑟大王, 如果同SONY HT-A9會怎樣選擇?

星級玩家

上一條700好多師兄都話唔值得,所以科林都冇乜人discuss
其實今次呢條值唔值得呢?同Sony嗰條a7000邊條會好啲呢?

其實上過其他科林睇, 好多wireless Soundbar and subwoofer都有好多Wi-Fi干擾問題
有啲會出現爆音, 有啲會出現斷聲
我都好怕再有咁嘅情況

如果揀單一條Bose 900 or a7000邊隻會好啲呢?
主要睇戲同聽歌

之前買咗條Soundbar 聽歌完全唔得, 所以都買咗對喇叭仔聽

1萬

鑽石玩家

76 榮譽VIP勲章76 精選榮譽會員勲章76-FC 藍寶石勲章

klee 發表於 2022-5-7 13:32
上一條700好多師兄都話唔值得,所以科林都冇乜人discuss
其實今次呢條值唔值得呢?同Sony嗰條a7000邊條會好 ...

Bose 會比 SONY高一兩班,但係佢冇 hdmi input同埋解唔到 dts,你部電視機要有多啲input同埋 eARC 先至可以玩 true HD

鑽石玩家

76-FC 綠翡翠勲章三星玩樂勲章

今日去試聽聽過Bose 900
Sony HT-A9. Bose 👍假設Sony A95K電視 有冇C兄配置Bose 效果如何?

黑鑽玩家

76-FC 藍寶石勲章

klee 發表於 2022-5-7 13:32
其實今次呢條值唔值得呢?同Sony嗰條a7000邊條會好 ...

師兄,我認為你好似yuppi師兄咁去現場試機,親身聽下,互相比較下邊個適合自己會好啲。
我係a7000用家,講真句,聽歌你唔好對佢好有期望,如果你同2ch比較,我諗你可以放棄。soundbar既聲我覺得點好都總係比傳統喇叭差啲。
睇戲我覺得其實唔差的,天空聲音 & 內置嗰重低音唔差的,但當然內置既重低音唔會比到你有外置既量同感比你,如果你追求嗰種感受,另外買sub會比較好啲。
我當初買a7000都係想一體過,因為有小朋友。但a7000始終比唔到有後置感覺你的,所以我後來又買埋RS5。可能我屋企比較細,所以開咗嗰360之後感覺唔同晒,比之前好好多。
Bose我冇聽,我有朋友用緊,我諗應該唔差。你可以看看yuppi師兄之前另一個post既分享,好有心既試機分享文章👍🏻👍🏻

1萬

鑽石玩家

76 榮譽VIP勲章76 精選榮譽會員勲章76-FC 藍寶石勲章

GARYKWONG@G 發表於 2023-3-31 23:16
Sony HT-A9. Bose 👍假設Sony A95K電視 有冇C兄配置Bose 效果如何? ...

我用老爺 Sony 9500G,可以參考吓我果兩個 post

白鑽玩家

76 榮譽忠義勲章76-FC 藍寶石勲章

GARYKWONG@G 發表於 2023-3-31 23:16
Sony HT-A9. Bose 👍假設Sony A95K電視 有冇C兄配置Bose 效果如何? ...

我係Bose 900 + 低音700配Sony A95。個人都覺得满意既,但亦遠不及真正既5.1或者7.1。

評分

參與人數 1威望 +50 金錢 +50 收起 理由
yuppi + 50 + 50 非常認同呀。

查看全部評分

1萬

鑽石玩家

mclaren 發表於 2023-5-2 21:35
我係Bose 900 + 低音700配Sony A95。個人都覺得满意既,但亦遠不及真正既5.1或者7.1。 ...

情況許可就買埋對掛牆後置,咁就真正5.1.2

鉑金玩家

AV newbie

yuppi 發表於 2023-5-6 09:36
情況許可就買埋對掛牆後置,咁就真正5.1.2

買得超低音,冇乜理由唔買埋對後置吖
人生如戲、戲如人生,箇中情節、何須認真