設為首頁fbYouTubeWhatsapp頻道IG

Post76.hk

搜索
樓主: Benip

[HDMI線] 行聲既HDMI

黑鑽玩家

三星玩樂勲章76-FC 綠翡翠勲章

如果Amp去電視淨想要畫靚有冇推薦邊條平線

鉑金玩家

三星玩樂勲章

有個疑惑

如果apple TV做訊源來睇netflix 聽spotify
Apple Tv去HDMI 電視
再用另一HDMI接2CH 擴音機
想靚聲D 但只有一條靚線
另一條用魔獸8K 或Zeskit 8K
咁應該駁邊面係最有好聲效果?

同樣apple Tv 同電視係原裝線
買左條nordost 紫霞 8字頭電源線
咁應該駁邊面係最有好聲效果?

白鑽玩家

三星玩樂勲章

cth516 發表於 2022-2-28 14:00
Yes, 完全KO條 AQ Mocha
性價比非常高,呢條Wireworld 十分抵玩。
心癢癢買咗條AQ二佬 FireBird HDMI嚟行 ...

AQ龍赢AQ鑽石好多

評分

參與人數 2威望 +20 金錢 +22 收起 理由
Yoshiki2008 + 10 + 12 價錢都贏好多
cth516 + 10 + 10 認同到一個點呀

查看全部評分

鑽石玩家

76 榮譽忠義勲章76-FC 藍寶石勲章三星玩樂勲章76-FC 綠翡翠勲章

一分錢一分貨, AQ FireBird HDMI已經是我的極限了, AQ龍HDMI再要貴多50%, 我真係唔捨得買, 始終我兩部4K UHD Player ( OPPO 203 & Panasonic UB9000 )唔係頂班, 現有AV器材+線材, 我都好滿意, 因為無比較+知足常樂

鉑金玩家

76-FC 綠翡翠勲章

cth516 發表於 2022-2-28 18:46
一分錢一分貨, AQ FireBird HDMI已經是我的極限了, AQ龍HDMI再要貴多50%, 我真係唔捨得買, 始終我兩部4K  ...

唔可以咁講啊,部9000都算係高質素player呀😂

評分

參與人數 1威望 +10 金錢 +10 收起 理由
cth516 + 10 + 10

查看全部評分

白鑽玩家

三星玩樂勲章

cth516 發表於 2022-2-28 18:46
一分錢一分貨, AQ FireBird HDMI已經是我的極限了, AQ龍HDMI再要貴多50%, 我真係唔捨得買, 始終我兩部4K  ...

最緊要自己滿意,我都肉赤,龍也是極限了,好似话V2仲正,好彩無聽過。我都係用203先駁AQMocha,效果不錯,之後鑽石又進一步,最後龍再進一步,就係試過將條龍接過先鋒800,大勝原用的鑽石,搞到身痕,但見經濟差都係忍下手

鉑金玩家

Ssalem 發表於 2022-2-28 16:28
有個疑惑

如果apple TV做訊源來睇netflix 聽spotify

其實你可以試一試插落邊部機最有效果。但如果俾我選擇會插APPLE TV先,應該會效果最大。

鑽石玩家

76 榮譽忠義勲章76-FC 藍寶石勲章三星玩樂勲章76-FC 綠翡翠勲章

avsuperman 發表於 2022-2-28 21:55
最緊要自己滿意,我都肉赤,龍也是極限了,好似话V2仲正,好彩無聽過。我都係用203先駁AQMocha,效果不錯 ...

好彩就係無比較,我自己就比較喜歡OPPO 203嘅聲,所以AQ FB HDMI 用嚟插203行聲,而Wireworld Silver Sphere 8K HDMI 就插UB9000行聲,再換咗條 PS Audio AC12 電源線落UB9000,現在UB9000都比到我有OPPO203嘅聲效感覺。雖然嚟緊有$10000萬消費卷,但好似師兄咁講,經濟差,都係忍手唔買嘢住,始終玩AV音響並唔係必需品。

鑽石玩家

Benip 發表於 2022-2-28 19:34
唔可以咁講啊,部9000都算係高質素player呀😂

都可以咁講嘅😂

黑鑽玩家

76 榮譽忠義勲章三星玩樂勲章

Yoshiki2008 發表於 2022-2-27 23:44
Wireworld silver sphere 8K 呢條真係幾掂,性價比絕對高過AQ

像我哋一般用家,Wireworld silver sphere夠玩有餘了。