設為首頁FacebookYouTubeIG

Post76.hk

搜索
樓主: felix1997

[4K/8K電視] Sony X90J 65" 香港買水貨

黑鑽玩家

76 榮譽忠義勲章76 榮譽VIP勲章76 精選榮譽會員勲章

sam2004 發表於 2022-2-28 11:31
我舊年喺謀記買咗三部機,原本係兩部Samsung、一部Sony,點知55吋三叔嗰部畫面一開就係偏色,水貨佬就話 ...

集運倉會即場同送貨既開箱驗機, 同有無死點, 同爆
有D 會即時WHATSAPP D 相比你, 有D就之後先比
偏色之前就真係未聽人講過, 多數CARE 爆MON 同死點

星級玩家

mtvbb 發表於 2022-2-26 11:40
https://post76.hk/forum.php?mod=viewthread&tid=327827&page=8&authorid=1680

我係淘寶搵, 不過你要睇下 ...

我都是用呢一隻,好好用,轉語音字幕好方便,切換netflix、USB、youtube都勁方便。
淘寶買,賣家教路之後遙控器仲可以用埋語音,語音冇廣東話,不過我識普通話所以冇問題。

星級玩家

Jim88y 發表於 2022-2-26 12:48
蟲蟲係唔係香港有倉可以直送上樓?

蟲蟲個價同水貨店差唔多,唔抵幫襯啦

黑鑽玩家

76 榮譽忠義勲章76 榮譽VIP勲章76 精選榮譽會員勲章

tomwei 發表於 2022-3-1 12:55
我都是用呢一隻,好好用,轉語音字幕好方便,切換netflix、USB、youtube都勁方便。
淘寶買,賣家教路之後 ...

CHING 呢期有無UPDATE 呢, 我UP 左佢開親機都會定左係華數果個版面先, 唔可以好似先前咁 開機就係之前最後睇 既 台
知唔知有無設定可以改返呢THX

星級玩家

mtvbb 發表於 2022-3-1 21:18
CHING 呢期有無UPDATE 呢, 我UP 左佢開親機都會定左係華數果個版面先, 唔可以好似先前咁 開機就係之前最 ...

開機乜畫面我估應該同遙控器冇關係掛?我隻遙控器買來都冇更新過,都唔知道點樣更新添。
而我部機多數時候開機係之前關機時的狀態(電視台/Netflix/媒體播放器),不過都好多次係HOME狀態,咪按多次TV鍵就得了。

星級玩家

係tb 買左 rmf-tx500p , 本身想買 600 唔知點解 D 店都唔 confirm x90j 可唔可以用,所以就 買左 500P
netflix button 唔work , 問店主 佢話 因為我電視個 netflix apps 唔正確,要安裝其他 netflix version. 有 ching 知道單聲!
google play button 唔 work 因為 水機無 google
大部份鍵都ok 最緊要改字幕方便左好多!在我個人感覺呢個 remote 係 正常好多! so far 我無投訴!之後我會再試其他野!我唔敢亂 upgrade d apps 住!

X90J
AV AMP: SC-lX87
Bose acoustimass 10 series iv
Oppo 103 / 206-2

黑鑽玩家

felix1997 發表於 2022-3-14 23:34
係tb 買左 rmf-tx500p , 本身想買 600 唔知點解 D 店都唔 confirm x90j 可唔可以用,所以就 買左 500P
netf ...

我一直裝呢個NETFLIX
https://netflix-inc-netflix.cn.uptodown.com/android/download

搖控按NETFLIX 會直接入NETFLIX

黃金玩家

經水貨鋪入左 65X90J...
自己淘的話就不了,唔差幾多錢,仲要怕爆怕跌

國行個UI 真係成個大陸TV盒子咁,好L核突
水貨鋪安裝時裝埋TV launcher/ Netflix/ youtube/disney (係裝唔到 google play service)
我都識玩 android,自己update 埋個 tv launcher 做最新 version
字幕問題,TV 好似 show 唔到?(仲研究緊),streamer app 全部出到
個國行 remote好嘔心,但手感唔錯
voice remote 當左係disabled,唔會send 自己把聲上大陸囉
平差不多8000當然無咁爽,好多野要自己搞(包括privacy settings),下下update app 要copy apk files 去 USB
但舊錢可以用來買 soundbar/平amp
自己衡量吧

我唔買 LG/Samsung/etc 而買 Sony,純粹係信仰,30年前買第一隻discman 到而家 WM1Z 都係 Sony

黃金玩家

AskaLung@FB 發表於 2022-2-26 16:14
Pan 啦5年保,我用緊ok ,我之前部sony A1過左三年保養即壞

我部EZ1000 睇得太多82台 Burn in jor....

唔知保養包唔包?

白鑽玩家

76-FC 綠翡翠勲章三星玩樂勲章76 榮譽貢獻勲章

Alipapa 發表於 2022-3-16 10:16
我部EZ1000 睇得太多82台 Burn in jor....

唔知保養包唔包?

燒印嗰啲真係要問下pan記先知