設為首頁FacebookYouTubeIG

Post76.hk

搜索
樓主: 史提芬曾

[討論] 留家抗疫買CD

鑽石玩家

Arong2020 發表於 2022-6-7 19:07
嗰日仲想撐下本地香港…覺得佢真係好貴

節拍已冇幫佢買碟好耐,佢好多碟都抄價

評分

參與人數 1威望 +10 金錢 +10 收起 理由
Arong2020 + 10 + 10 原來是這樣…唔該晒師兄!

查看全部評分

白鑽玩家

音樂迷

76-FC 綠翡翠勲章

Arong2020 發表於 2022-6-7 19:07
嗰日仲想撐下本地香港…覺得佢真係好貴

呢間係旺角著名的水魚店,歷史比威威店更悠久
80年代初已經在荷李活商埸賣黑膠唱片兼租碟(即唱片試用)
通常經過我只會入去望一望就算了

黑鑽玩家

76-FC 綠翡翠勲章

old8woman 發表於 2022-6-12 21:14
呢間係旺角著名的水魚店,歷史比威威店更悠久
80年代初已經在荷李活商埸賣黑膠唱片兼租碟(即唱片試用)
通 ...

噢..唔該晒師姐!
我都應該有15年冇入過CD舖😅
係最近呢一年先至買番啲…
佢都有對好老嘅JB L喇叭…歷史嘅見證😆
我都見佢有啲Number嘅CD賣,越前就越貴😄
其他我都有幫襯過幾次🙈
每次比完錢都唔會有收據俾你😂
我見佢冇動作我都費事煩走人☺️

鉑金玩家

76-FC 綠翡翠勲章

老五 發表於 2022-6-12 18:59
節拍已冇幫佢買碟好耐,佢好多碟都抄價

入門口右邊見有accuphase發燒碟係內地歌手系列,個包装感覺有D??feel

黃金玩家

Arong2020 發表於 2022-6-12 16:12
試吓呢隻音質睇吓點先…

我其一隻K2碟, 我覺得OK LA, 唔算好驚艷囉.

鉑金玩家

76-FC 綠翡翠勲章

早幾日去始創地庫入咗幾隻,夜迷宮同劉美君以前擁有過,畀屋企人攞咗一去無回頭 隻彭家麗幾好聲

本帖可能會有更多會員優先看的內容

您需要 登入 收看或下載更多內容。還未成為會員?成為會員

x

評分

參與人數 1威望 +10 金錢 +10 收起 理由
史提芬曾 + 10 + 10 認同到一個"點"呀!

查看全部評分

黑鑽玩家

76-FC 綠翡翠勲章

damonbird 發表於 2022-6-13 15:32
我其一隻K2碟, 我覺得OK LA, 唔算好驚艷囉.

我覺得呢隻碟錄音..係得個清左,或者啲歌太舊了,又冇乜樂器,簡單得滯,首首歌都差唔多…平淡!…!
可以講係冇驚喜!🥲

黃金玩家

Arong2020 發表於 2022-6-13 18:06
我覺得呢隻碟錄音..係得個清左,或者啲歌太舊了,又冇乜樂器,簡單得滯,首首歌都差唔多…平淡!…!
可 ...

環球24k gold 堅靚聲有層次感👍

黑鑽玩家

76-FC 綠翡翠勲章

damonbird 發表於 2022-6-13 18:08
環球24k gold 堅靚聲有層次感👍

👌👌會留意吓🤗🤗

黃金玩家

Arong2020 發表於 2022-6-12 21:59
噢..唔該晒師姐!
我都應該有15年冇入過CD舖😅
係最近呢一年先至買番啲…

真係唔太中意d人炒高前號碼既碟,咪又係咁既聲!