設為首頁FacebookYouTubeIG

Post76.hk

搜索

[請教] 想問電腦喇叭邊種好

進階玩家

如果想睇到更多76師兄嘅分享,快啲登入成為會員啦!

您需要 登入 收看或下載更多內容。還未成為會員?成為會員

x

最近買左電腦 全部都換哂新 唯獨套喇叭未換  因為我用緊個套 係連埋一個大既重低音箱 所以想換對 細既喇叭
宜家8成時間都聽歌 睇片 2成時間打機

暫時睇左三款

S880db 呢隻對比後兩隻好似性價比高

Iloud mm 網上我見同價位最多人推薦呢隻 但外型我覺得麻麻地

Jbl bt104 聽到都幾多人話有底燥問題 有d擔心 三隻中我覺得佢外型算最討好 如果撇除呢個問題 應該想買呢隻

想問下有無師兄 有其他推薦 budget二千左右 或者 有師兄用過呢幾款可以幫手比較下

我主要 想買細隻d 空番少少枱面位置 聽聲又唔會太流 同埋外型靚仔少少 同埋都想有前置扭volume button

1萬

白鑽玩家

我是, 超級無敵, 宇宙最強, 天下第一, S

76-FC 綠翡翠勲章三星玩樂勲章

https://twitter.com/xerxeshowie1
超級無敵宇宙最強天下第一Super寫手

進階玩家

xerxeshowie 發表於 2022-1-22 09:00
https://www.spill.hk/audiovisual/Kanto-TUK-review/

唔記得講budget 我預2千中 應該唔會再加

睇落好吸引 但太overbudget

白鑽玩家

76 榮譽貢獻勲章76 榮譽忠義勲章76-FC 綠翡翠勲章三星玩樂勲章76 榮譽鑽石勲章

climba14054 發表於 2022-1-22 09:33
唔記得講budget 我預2千中 應該唔會再加

睇落好吸引 但太overbudget

this

https://www.kantoaudio.com/powered-speakers/yu2/

鉑金玩家

76-FC 綠翡翠勲章

呢對2千頭
https://medium.com/pro-music-pro ... %AE%B1-92a6dca9aee5

黃金玩家

剛剛行過Ambago, 呢對2千蚊攪掂,仲有remote ,法國做,無得輸

評分

參與人數 1威望 +80 金錢 +80 收起 理由
MDLP + 80 + 80

查看全部評分

鑽石玩家

S880db有試聽過, 幾好聲, 但低音唔係太多, 你有睇戲可能唔夠低音;
Iloud mm係其他論壇見有好幾個人話易壞, 要小心;
jbl未用過比唔到意見!
師兄你要細部又會睇戲, 我諗低音個方面要妥協, 我個得S880db會幾好!
另外亦可以聽下audioengine hd3, 都係細細部!

黃金玩家

jjwenda 發表於 2022-1-22 15:13
呢對2千頭
https://medium.com/pro-music-pro/%E5%8F%AF%E8%83%BD%E6%98%AF%E6%80%A7%E5%83%B9%E6%AF%94%E ...

樓主話唔靚仔啊

進階玩家

168sum 發表於 2022-1-22 19:14
S880db有試聽過, 幾好聲, 但低音唔係太多, 你有睇戲可能唔夠低音;
Iloud mm係其他論壇見有好幾個人話易壞,  ...

Hd3 小貴 同大少少 我見其他人講iloud mm係底燥問題 我最後應該a2+同iloud mm試聽一次再揀 我想問 旺角 或者深水埗邊到有得試聽 我真係新手唔太知邊到有試聽

鉑金玩家

76-FC 綠翡翠勲章

climba14054 發表於 2022-1-24 12:41
Hd3 小貴 同大少少 我見其他人講iloud mm係底燥問題 我最後應該a2+同iloud mm試聽一次再揀 我想問 旺角  ...

iloud旺角星際頂樓有得試