設為首頁FacebookYouTubeIG

Post76.hk

搜索

[討論] 提防買二手機中蠱惑招

鑽石玩家

三星玩樂勲章

如果想睇到更多76師兄嘅分享,快啲登入成為會員啦!

您需要 登入 收看或下載更多內容。還未成為會員?成為會員

x
  一直有玩Zidoo Z9,對佢表現有信心,只係要求高,當接入Oppo203感到音效薄聲,結果升级杰科5800,音画有大幅度提升,但係相對Oppo,埋身感都係不及,當要在近似價位再追,選擇上,Zidoo UHD3000成為夢想器材,朝思暮想有無得借機來次大比併,可惜,等了又等,又唔想入新,如果声画差一截就唔底。見數字台有人放,留言第一位一直已讀不回,最後賣了。约十天後,見有人放,馬上聯絡,話新開幾日,唔啱玩所以放。以往入手二手野,一定會試,但疫情無計,結果交收後發覺張單無寫日子,賣家稱大意漏左,起初不以为意,直至我去買機舖頭要求補回,職員同我講係去年8月買,乜唔係月頭?始知買家叫舖頭唔寫住等日後買好價又或延長保養期,如果部機要整,一心以为仲係保養期,结果比人扼,條氣實頂住,雖然抦左賣家,甚至肯退$,但遇上蠱惑買家都係第一次,買二手係有風險。
最後唔想攞嚟攞去,部機的確唔錯,最後硬食,遇上此等賣家算我唔好彩,買二手嘢大家小心。   初步比較多部4K播放機,鹿死誰手稍後分䁱

評分

參與人數 1威望 +10 金錢 +10 收起 理由
xmarkx + 10 + 10 謝分享

查看全部評分

鑽石玩家

76-FC 綠翡翠勲章

買左幾日果個post..我都睇過...佢又唔寫個假日子上去

鑽石玩家

76 榮譽忠義勲章

應該開賣佢名!

鑽石玩家

三星玩樂勲章

patrickcw 發表於 2022-1-20 20:54
買左幾日果個post..我都睇過...佢又唔寫個假日子上去

如果寫左假日子,過保養真係晤知,會唔會變左偽造文書,假如水扮行真係報定案先

鑽石玩家

擺明呃人喎!間舖都好有問題!

鑽石玩家

三星玩樂勲章

小邪ktm 發表於 2022-1-20 21:37
擺明呃人喎!間舖都好有問題!

先係機主呃我話賣左幾日,其實佢老實d話去年8月賣我都無所謂,XX田點解張單唔寫購賣日,又係另一個問題-

黃金玩家

76 榮譽忠義勲章

avsuperman 發表於 2022-1-20 22:52
先係機主呃我話賣左幾日,其實佢老實d話去年8月賣我都無所謂,XX田點解張單唔寫購賣日,又係另一個問題- ...

心頭好得手好開心,但最後發現玉身唔係咁純潔,心理上一定有落差啦,賣家手法唔要得,不過師兄你量大,接受咗寬恕左👍