設為首頁FacebookYouTubeIG

Post76.hk

搜索
樓主: manlai@G

[討論] 人生決擇

黑鑽玩家

請問師兄新電視會照放電視櫃上面嗎?電視櫃的高度又是幾多呢?

白鑽玩家

76-FC 綠翡翠勲章

你的意思是否擺放的位不夠闊?
但書架都要放腳架,用的地方同座地有乜分別?
除非你書架放枱。

鑽石玩家

三星玩樂勲章

leooel 發表於 2022-1-18 03:45
地下把尺係LG新尺寸??

畫得好肉酸,唔好介意

有無諗過换條soundbar,我用三星條11.1.4真係幾好,有力有空間感,雖不及座地的量感,但至少質感理想

黑鑽玩家

76 榮譽慈善家勲章76 榮譽VIP勲章76-FC 藍寶石勲章76 榮譽貢獻勲章三星玩樂勲章

vincent369 發表於 2022-1-18 00:32
買OLED水考慮清楚...祝一切順利。

應該無野既
幾個朋友用LG 水貨oled幾年都touchwood無事無幹
Amp: DENON AVC-X4700H
Front: KEF R3
Center: KEF R2C
Surround: KEF Q300
Front Height + Surround Back: KEF Egg X 4

白鑽玩家

76-FC 綠翡翠勲章

tony019002 發表於 2022-1-18 09:55
應該無野既
幾個朋友用LG 水貨oled幾年都touchwood無事無幹

希望係...好奇怪...買行貨機OLED又話開箱見死點而且4 ,5粒,又話用一兩年有消印,又話過保養即壞...水貨OLED機壞機好少聽聞...個個買水貨OLED既師兄都話用得好好...冇壞...

黑鑽玩家

76 榮譽慈善家勲章76 榮譽VIP勲章76-FC 藍寶石勲章76 榮譽貢獻勲章三星玩樂勲章

vincent369 發表於 2022-1-18 10:02
希望係...好奇怪...買行貨機OLED又話開箱見死點而且4 ,5粒,又話用一兩年有消印,又話過保養即壞...水貨O ...

哈哈
電器撞手神
通常部電視過到頭7, 都一般可以用一段長時間
水貨多數都有包頭14日一換一既
用到年半, 我諗都賺左

BTW離左題....
Amp: DENON AVC-X4700H
Front: KEF R3
Center: KEF R2C
Surround: KEF Q300
Front Height + Surround Back: KEF Egg X 4

銀級玩家

vincent369 發表於 2022-1-18 10:02
希望係...好奇怪...買行貨機OLED又話開箱見死點而且4 ,5粒,又話用一兩年有消印,又話過保養即壞...水貨O ...

行水品質都係睇手神既.
我估係大家對行機要求大啲, 所以啲問題會分享出黎.
水貨平咁多, 有小問題就硬食掛...

評分

參與人數 1威望 +10 金錢 +10 收起 理由
tony019002 + 10 + 10 認同到一個點呀

查看全部評分

鉑金玩家

NM0101 發表於 2022-1-18 09:46
請問師兄新電視會照放電視櫃上面嗎?電視櫃的高度又是幾多呢?

師兄,因為本身個櫃面闊度只可以放到用中間座台腳嘅電視,所以Lg c1同三星word 或者Lg weld先至可以左右腳分開而又冇得較嘅我放唔到。

鉑金玩家

avsuperman 發表於 2022-1-18 09:52
有無諗過换條soundbar,我用三星條11.1.4真係幾好,有力有空間感,雖不及座地的量感,但至少質感理想 ...

師兄,我都有諗過,一次過換晒佢,買過新電視櫃放電視機同用三爸加拾仔,咁樣就整齊美觀。

鉑金玩家

76-FC 綠翡翠勲章

用一對大書架放喺地下,唔好高過電視櫃,再將喇叭前端墊高射向皇帝位,用蛋仔做前置落差真係好大