設為首頁FacebookYouTubeIG

Post76.hk

搜索
樓主: StanleyChoy@FB

[重低音] 終於到我開箱喇~

星級玩家

rockyw 發表於 2022-1-17 13:40
W 數 出嚟既低音質素都唔夠

1500W都唔夠?
我兩隻都有試, SC6000比DN8實淨好多, 同埋反應快D, 真係拳拳到肉, 純個人感受

星級玩家

andyhiro 發表於 2022-1-17 13:25
大家講完,我都考慮緊DN8,請問大家知唔知有邊間價錢比較抵

去AV奶睇下, 仲可以試埋, 我喺果度買, 不過唔太記得, 好似3千中, 現場係平過網店

銀級玩家

恭喜樓主!
Def Tech性價比高呀, 我都用緊.

黑鑽玩家

76 榮譽忠義勲章

StanleyChoy@FB 發表於 2022-1-17 15:00
1500W都唔夠?
我兩隻都有試, SC6000比DN8實淨好多, 同埋反應快D, 真係拳拳到肉, 純個人感受  ...

指隻Psw111
不過Polk 既sub 呢度師兄一向無人推 就算高一級HS 都好似話麻麻

黃金玩家

76-FC 綠翡翠勲章三星玩樂勲章

StanleyChoy@FB 發表於 2022-1-17 15:02
去AV奶睇下, 仲可以試埋, 我喺果度買, 不過唔太記得, 好似3千中, 現場係平過網店 ...

明白,謝謝

星級玩家

rockyw 發表於 2022-1-17 15:36
指隻Psw111
不過Polk 既sub 呢度師兄一向無人推 就算高一級HS 都好似話麻麻

哦, 誤會左
係呀, Polk W數真係唔多夠, 如果開大小小聲, 我諗一樣拍邊拍到7彩, 始終太入門
andyhiro兄, 你出去試下就知, 如果唔想試, 3-4千首選必定DN8, 因為我都試過
我之前用套裝5.1, Sub仔得150W, 配舊Amp真係無問題, 我仲以為自己要求唔高tim
配新Amp真係出事, 唔換唔得

星級玩家

leooel 發表於 2022-1-17 03:29
深水埗聯興有SC4000和2000(但2千可以不理奄割得大犀利,仲做緊全單9拆優惠

迫於無奈都可去旺角環球睇吓

leooel兄, 你成日話自己新手, 有D野你仲知得多過我

黃金玩家

76-FC 綠翡翠勲章

StanleyChoy@FB 發表於 2022-1-17 10:24
我一路睇緊D+, 都出唔到Atoms, 只出到5.1
TV app無論聲畫都唔太得, 聲得5.1, 畫方面比較多殘影
所以點都 ...

咁應該係你部OLED冇ATMOS
電視如果有ATMOS就算只係ARC都夠出現行串流平台既壓縮ATMOS格式

黃金玩家

76-FC 綠翡翠勲章

StanleyChoy@FB 發表於 2022-1-17 10:28
咁都俾你睇到, PC黎架, 個case淘返黎

巧精緻,幾有氣氛

星級玩家

leooel 發表於 2022-1-17 19:39
咁應該係你部OLED冇ATMOS
電視如果有ATMOS就算只係ARC都夠出現行串流平台既壓縮ATMOS格式 ...

係呀, 我果部係65C6P, LG最後一部曲面OLED , 係無Atoms, 踏入第5年, 所以好錫住用架