設為首頁FacebookYouTubeIG

Post76.hk

搜索
樓主: 偉爵爺

[喇叭組合] 純睇戲玩住5.1先~~!

白鑽玩家

76 榮譽慈善家勲章76 榮譽忠義勲章76 榮譽VIP勲章76 精選榮譽會員勲章76-FC 藍寶石勲章

等師兄出報告x2

評分

參與人數 1威望 +50 金錢 +50 收起 理由
偉爵爺 + 50 + 50

查看全部評分

星級玩家

多謝回覆,我買左啦,收貨後忙於設定,心急無睇留言,說實話,係開放式空間,實有有一點吃力感覺,所以暫時用住先,遲下在升級,或在改一下店面,剛開始時我用一對座地法國focal做前置,中置用傑仕,後置,還繞用nK,聽感還不錯,夠力,後來試全部用nK,感覺就跌了下來,可能還未調較好吧,玩多 一排在說
WhatsApp Image 2022-01-20 at 14.05.28.jpeg
WhatsApp Image 2022-01-21 at 13.13.08.jpeg

評分

參與人數 1威望 +50 金錢 +50 收起 理由
偉爵爺 + 50 + 50 恭喜哂Ching

查看全部評分

鑽石玩家

76-FC 藍寶石勲章76-FC 綠翡翠勲章

jackma49 發表於 2022-1-31 00:15
多謝回覆,我買左啦,收貨後忙於設定,心急無睇留言,說實話,係開放式空間,實有有一點吃力感覺,所以暫 ...

師兄原本套喇叭📣應該夠聲,如果想升級令套裝5.1有比較好表現,試吓加多個15”重低音,可能比較好!
我都係初入抗未必啱!😅
恭祝jack兄:虎年身體健康,快啲搵到理想嘅喇叭設定!

鑽石玩家

koo9726 發表於 2022-1-27 22:23
等師兄出報告x2

入門套裝機報告唔洗啦!😅😅
唔好獻醜😂😂
只係新年喇叭線未買齊材料無得整住,未有得玩!

白鑽玩家

76 榮譽慈善家勲章76 榮譽忠義勲章76 榮譽VIP勲章76 精選榮譽會員勲章76-FC 藍寶石勲章

偉爵爺 發表於 2022-2-4 18:38
入門套裝機報告唔洗啦!😅😅
唔好獻醜😂😂
只係新年喇叭線未買齊材料無得整住,未有得玩! ...

呢套MK完全唔似入門級喎
小劇院⎜BenQ W5700 | LG 65 C1 OLED | HDfury vrroom |Anthem 90| Lexicon RX7 | ATI 6007 | CXUHD | MK S150/3 SS150/4 MP950/4 X12

星級玩家

偉爵爺 發表於 2022-2-4 18:34
師兄原本套喇叭📣應該夠聲,如果想升級令套裝5.1有比較好表現,試吓加多個15”重低音,可能比較好!
我都 ...

多謝爵爺指教,祝爵爺新春快樂,身體健康,橫財就手,你講得岩,經過我一輪不停咁搞搞搞,略見小成,mK威力開始展現,我另外在加多三隻M7改成做,前,中置,置,效果番晒來,用二隻重低音,試睇完一套驚天謍救,差D炸到我飛上天花板,D子彈急速係耳仔邊飛來飛去,非常過引,急收急放效果好明顯,一套不錯既組合。
WhatsApp Image 2022-02-03 at 15.53.23.jpeg

評分

參與人數 2威望 +100 金錢 +100 收起 理由
偉爵爺 + 50 + 50 恭喜哂Ching
rach + 50 + 50 恭喜哂Ching

查看全部評分

鑽石玩家

jackma49 發表於 2022-2-6 19:37
多謝爵爺指教,祝爵爺新春快樂,身體健康,橫財就手,你講得岩,經過我一輪不停咁搞搞搞,略見小成,mK威 ...

地方唔錯喎長方形,有咁大地方玩真係開心😃,
又可以招呼朋友一齊享受,絕對唔失禮!
等啲喇叭煲一排之後,應該會更上一層樓!
恭喜🎊🎊😎