設為首頁FacebookYouTubeIG

Post76.hk

搜索
返回列表 發新帖
樓主: MarkKwok

[合併式擴音機] Audiolab Omnia 開箱

鉑金玩家

MarkKwok 發表於 2022-1-8 18:43
50W @ 8Ω 都勉強推到隻 705s2嘅,隻 705s2 88db靈敏度都未算太低。

當然你話餵到佢好飽就一定唔係㗎喇 ...

呢啲只不過係有聲出,但能唔能夠力推到佢離晒箱,聽到有定位 件件樂器出到嚟呢,你俾我哋清楚
(香港政府忠告市民,Leica危害健康)

76-FriendClub

76-FC 藍寶石勲章

粉果人 發表於 2022-1-9 03:07
呢部推705太勉強了,雖然705沒805大食,但對擴音機都有一定要求,如果呢部有前級功能第時加部後級比佢推705 ...

哈,相信唔會加後級玩啦,買呢部都係貪佢方便、簡潔,同埋暫時都接受佢推 705s2 既表現。
AV System :                                 2 Channel System :
Panasonic TH-55HZ1000H        Musical Fidelity A1                                   
Denon AVC-X8500H                  Marantz SACD 30n
PANNDE PD6X                           Atomica Strato (無極)
B&W 705 S2, HTM72 S2, KEF R8a, E301
Velodyne SPL-1200 Ultra

76-FC 藍寶石勲章

sam2004 發表於 2022-1-9 10:44
呢啲只不過係有聲出,但能唔能夠力推到佢離晒箱,聽到有定位 件件樂器出到嚟呢,你俾我哋清楚  ...

初步覺得 audiolab 的 50W 還可以,師兄其實不用太盡信數字,可以去聽下耳聽為實;況且我是用在書房輕鬆 enjoy 音樂  不會太高要求,只要播放音樂悅耳,什麼離箱、準確定位、數樂器並不是太執著。   

評分

參與人數 1威望 +10 金錢 +10 收起 理由
ytk0223 + 10 + 10 認同到一個"點"呀!

查看全部評分

AV System :                                 2 Channel System :
Panasonic TH-55HZ1000H        Musical Fidelity A1                                   
Denon AVC-X8500H                  Marantz SACD 30n
PANNDE PD6X                           Atomica Strato (無極)
B&W 705 S2, HTM72 S2, KEF R8a, E301

鉑金玩家

MarkKwok 發表於 2022-1-9 13:19
初步覺得 audiolab 的 50W 還可以,師兄其實不用太盡信數字,可以去聽下耳聽為實;況且我是用在書房輕鬆  ...

其實離唔離箱同數字無關,聽得開心就好喇

評分

參與人數 1威望 +10 金錢 +10 收起 理由
ytk0223 + 10 + 10 認同到一個"點"呀!

查看全部評分

(香港政府忠告市民,Leica危害健康)

鉑金玩家

76-FC 綠翡翠勲章

MarkKwok 發表於 2022-1-8 18:38
係呀, all-in-one 貪佢一部搞掂晒夠方便。
(CD player、int. amp、streamer、dac、bluetooth ...

師兄 係邊度買架同幾$呢 可否PM話我知牙

76-FC 藍寶石勲章

小忠821 發表於 2022-4-3 09:10
師兄 係邊度買架同幾$呢 可否PM話我知牙

Check pm