設為首頁FacebookYouTubeIG

Post76.hk

搜索
樓主: WilsonYau@G

[Music Streamer 串流播放機] CA EVO 150 vs NAD M10 V2 邊部好啲?(最後揀咗EVO 150🎄🎁)

鉑金玩家

76-FC 綠翡翠勲章

哈哈人 發表於 2022-1-23 15:19
想問問各師兄,本人未玩過新手⋯係咪買一部EVO 150再加一對喇叭就可以聽得攪掂晒?咁樣EVO 150可以推到咩喇 ...

除咗150+喇叭之外,仲要睇下你用咩source。最簡單就有個Spotify/tidal a/c 咁就可以聽到歌,再唔係同軸駁CD player都得。
我都係新手所以唔知推唔推到b&w,建議師兄可以出去試下。

鉑金玩家

76-FC 綠翡翠勲章

devilmurphy 發表於 2022-2-2 20:03
剛入手,推 B&W CM1。不過TV ARC 出唔到聲,有冇師兄有相同問題?

我無駁HDMI,所以未試過佢個ARC。師兄你部150有無轉去TV?同埋應該要駁去電視嘅eARC插口。

鉑金玩家

WilsonYau@G 發表於 2022-2-2 20:20
除咗150+喇叭之外,仲要睇下你用咩source。最簡單就有個Spotify/tidal a/c 咁就可以聽到歌,再唔係同軸駁 ...

其實我有諗過KEF同B&W,想知道KEF、B&W有咩特性取向唔同?KEF係咪易推啲?

鉑金玩家

76-FC 綠翡翠勲章

哈哈人 發表於 2022-2-3 15:28
其實我有諗過KEF同B&W,想知道KEF、B&W有咩特性取向唔同?KEF係咪易推啲? ...

呢兩款喇叭我都唔熟,兩者比較就B&W應該難推啲,不過都要睇你用邊款喇叭。
建議師兄可以直接喺Hifi音響開個post問下,應該會有不少師兄解答到你😁

鉑金玩家

WilsonYau@G 發表於 2022-2-4 13:44
呢兩款喇叭我都唔熟,兩者比較就B&W應該難推啲,不過都要睇你用邊款喇叭。
建議師兄可以直接喺Hifi音響開 ...

多謝師兄抽閒解答。我實在太新手⋯睇嚟我要再研究一下找多啲資料。😄

專業玩家

pakto 發表於 2021-12-23 17:02
師兄,我機都決定係150,諗梗喇叭,未去試,707s2

我打算用B&W705 S2,但擔心EVO 150唔知夠唔夠力推

鉑金玩家

savannahlexus 發表於 2022-2-6 12:22
我打算用B&W705 S2,但擔心EVO 150唔知夠唔夠力推

av奶長期駁住b&w俾人試

專業玩家

cliff_au 發表於 2022-2-6 13:32
av奶長期駁住b&w俾人試

咁就真係要去聽一聽,不過如果係咁,照計又未必唔夠力喎

黃金玩家

76 榮譽忠義勲章76-FC 藍寶石勲章

cliff_au 發表於 2021-12-24 14:43
係呀, apple music, kkbox, moov都一定要咁玩
如果你用tidal就直接係evo出就得

Ching,  想問係插usb audio 定usb media先可以係apple muisc度play hi-res?
同問android機可以用同樣方法播到hires嗎,thx

鉑金玩家

sanger 發表於 2022-2-7 00:23
Ching,  想問係插usb audio 定usb media先可以係apple muisc度play hi-res?
同問android機可以用同樣方法 ...

插usb audio
AN機唔清楚,無用開