設為首頁FacebookYouTubeIG

Post76.hk

搜索
樓主: 123698745q

[請教] 小妹新屋收樓喇,想請教下喇叭

黃金玩家

wongzippy 發表於 2022-1-14 01:10
師兄,請問好似你咁加一個MCL for av,大約幾錢 ?

By the way, 其實我唔係for av 😂, 我av 嗰邊得條sound bar 🤣
我主要係for 2ch

黃金玩家

ManHoWong@FB 發表於 2022-1-14 02:07
唔太confirm 好似$7000
全部材料自己買 佢只負責裝工
材料過萬蚊🤪

長遠係值 ,但堅係要諗諗⋯唔該師兄。

黃金玩家

wongzippy 發表於 2022-1-14 11:08
長遠係值 ,但堅係要諗諗⋯唔該師兄。

老實講,裝修無幾多次 有機會攪而唔攪,到想攪時無得你攪🥲
同埋玩音響既 你嚿錢唔係用喺呢度, 都會用喺第二度,起碼攪咗入牆嗰part  你唔會要囉囉孿😬
雖然我仲係有用隔離牛🤪

科林玩家

123698745q 發表於 2021-11-11 13:43
剛剛行過德發,老闆話B&W 淨係800系列先買得過,其他唔洗考慮XD 乜係咁架咩?買唔起法拉利就唔好買車喇 XD ...

做生意梗想你買貴d佢賺多d

鉑金玩家

Kkbank 發表於 2021-11-11 04:48
獨立電+獨立電+獨立電

電源專線很炫炮的名詞,如果不懂,拉出來的只是個好看美觀的電箱跟壁插而已。

電源(LN線):如果不是找中電/港燈重拉的,而是找水電師傅拉,除非是違法幫你偷電,不然可能只是把電箱跟佈線、壁插弄的整齊漂亮並換個好牌子,但最重要的『電源品質』依然是全家電器都在同一個電錶拉出來的,不會有太大差異。

電源(G線):接地則相反,這要水電師傅幫你。如果是住村屋要重新做一個『接地系統』,基本上就是一根長金屬棒埋很深(銅包鋼接地棒,頂端最好不要露出或露出太多,天線效應....),施工完一定要用『高阻計』再量過。大樓就要看當初建商良心有沒有做好接地系統。
如果接地系統不完整,整屋電器不但無法順利導入接地,反而容易透過接地到灌回到音響系統中。所以沒有好的接地系統不如閹掉這個第三腳。
(香港政府忠告市民,Leica危害健康)

星級玩家

76-FC 綠翡翠勲章

B&W 800系列加到呢個價錢唔係特別好,
對下嗰啲更加唔使聽700系列。

ATC PMC made in England, Sonus Faber Made in Italy ,同價任何一對都好過 B&W。

代理本身啲機都唔夾B&W, 仲話搵部Cambridge推?!😅😅😅

玩得好係好聲但係真係好難玩呀

星級玩家

76-FC 綠翡翠勲章

mankit9998 發表於 2021-12-5 11:31
如果真係揀ATC 就配膽機比較適合

你用咩膽機去推ATC?

鉑金玩家

76-FC 綠翡翠勲章

rnkc2010 發表於 2022-1-26 13:46
你用咩膽機去推ATC?

EL34 同passbal 都試過!膽會較好!

星級玩家

到最後我買左cambridge audio evo 150 同埋wharfedale evo 4.4
我覺得好夾,用左一星期,
唯獨係部evo150 hang左幾次機,一時就係Tidal 轉去eARC電視既時候出唔到聲,轉返去Tidal都無曬聲,re boot 幾次先好返,又試過聲音正常但無畫面,試多排先

評分

參與人數 1威望 +10 金錢 +10 收起 理由
cheung123 + 10 + 10

查看全部評分

鑽石玩家

wharfedale性價比高👍🏻