設為首頁FacebookYouTubeIG

Post76.hk

搜索

[影音配件] Apple 擦拭布 開箱 及 用後報告

行動組版主

76 榮譽版主勲章76 榮譽VIP勲章76 精選榮譽會員勲章76-FC 黑鑽石勲章三星玩樂勲章

如果想睇到更多76師兄嘅分享,快啲登入成為會員啦!

您需要 登入 收看或下載更多內容。還未成為會員?成為會員

x

雖然自己都有用緊Apple產品,但本身絕對唔可以算係Apple粉絲,但當日見到呢塊信仰之布開賣,都覺得幾有趣,同朋友吹水,講開Apple無理由無端端賣塊布咁搞笑架,朋友就同我解釋返原來塊布一直都有,不過係跟 Pro Display 送,之前無散賣而已,因為Pro Display的表層做了防反光的特別處理,所以要跟條好少少的抹布你去抹個表層,等你唔會錯手整壞個貴價顯示器,咁我就忽發其想,我部 OLED 電視個面都好易會整花,平時用垃圾少少的眼鏡布抹都會有少少痕,咁不如訂呢條布返來試下呢塊布幫唔幫到手都好啊,所以就手多多咁訂了回來,百幾蚊,如果真係唔Work,聖誕節當交換禮物都呃得下人呀!

終於,今日收到貨了,打開個紙箱,原來都比想象中細啊!

中國制已經係必然了吧!

寫埋比你知可以抹佢個貴價Mon。

四方型,真係好似買眼鏡送的眼鏡布呢!

信仰呢家樣,咪就係賣個LOGO比你囉。

用後報告: 上手後感覺塊布幾厚身,物料有點似我以前用的iPad Air Smart Cover 內側咁,非專業估計應該有好好的保護性,唔會整花屏幕,用來抹我部OLED電視上的塵,比平時用眼鏡布好好多,絕大部份情況下抹一次就可以清晒上面的塵,平時要抹兩到三次,而且抹完唔會有印,指模都係一抹就唔再見到。

總結: 呢個價錢真係有少少貴,但如果你問我呢塊布萬一唔見左的話會唔會再買過,我都應該會再買,可能一塊有質素的布係市場上點貴都唔應該超過100蚊 (Hakuba都只係60蚊塊…),但有牌子的野始終都安心點,而且寫明比顯示器用 (事實亦比我家塊Hakuba鹿皮布手感上好少少),咁當然,十幾萬的電視都係用祝君早安來抹的大有人在,不過對有強迫症的人來講,佢清塵又真係爽好多的。

評分

參與人數 2威望 +20 金錢 +70 熱話 +50 收起 理由
issachar + 20 + 20 恭喜哂Ching
alleelarry + 50 + 50 報告非常詳盡,用家心得

查看全部評分

鑽石玩家

76 榮譽忠義勲章76 榮譽VIP勲章

宜家訂要幾個月後先有貨返😩

鑽石玩家

76 榮譽忠義勲章76-FC 黑鑽石勲章三星玩樂勲章

我都係諗住買黎抹下電視

行動組版主

76 榮譽版主勲章76 榮譽VIP勲章76 精選榮譽會員勲章76-FC 黑鑽石勲章三星玩樂勲章

haha161 發表於 2021-11-3 15:53
宜家訂要幾個月後先有貨返😩

我都無估到會咁缺貨,早知訂夠10張8張送禮自用啦!

行動組版主

issachar 發表於 2021-11-3 17:35
我都係諗住買黎抹下電視

係,有買貴無買錯!

鑽石玩家

76 榮譽忠義勲章76-FC 黑鑽石勲章三星玩樂勲章

阿定 發表於 2021-11-4 10:45
係,有買貴無買錯!

好彩屋企唔係好大塵, 可以慢慢等佢送貨...
LG CX55
Denon AVC-X8500HA + MultEQ-X
Wharfedale EVO 4.4 + 4.CS + D330
FB: RGB山洞原人的玩物