設為首頁FacebookYouTubeIG

Post76.hk

搜索
樓主: depeche_lam

[AV擴音機] 請問係唔係好力啲 (bi-amp)

進階玩家

入門av amp 唔會太大力, 高級av amp 就唔知了, 大場面時就知 av amp 推唔起5隻喇叭, 我加 power amp 的親身感受. 係音質,現場感完全唔同, 我隻前置已經係出名易推 93db 嘅 jm lab!
努力中的新仔

1萬

黃金玩家

76 榮譽版主勲章76 榮譽慈善家勲章76 榮譽貢獻勲章76 榮譽VIP勲章

邊樹有得賣?
CrazyBull 發表於 2010-3-23 15:46

時常留意 76 二手區同33 二手區!

黑鑽玩家

76 榮譽忠義勲章76 榮譽VIP勲章76 精選榮譽會員勲章76-FC 藍寶石勲章

由於 avamp 工作多咗,分析力也會差咗,但bi-amp用avamp 兩聲道聽歌時,係會有明顯改善,如果想真正 ...
maner394 發表於 2010-3-23 10:56

講吓講變咗放毒潻
窮人.amp pioneer lx87   Wharfedale Denton 80th   center kef kht5005   surround bose       subwoofer sunfire hrs-12    sony klv-46v400a      PIONEER LX-55  SONY PS4  panasonic BDT320

1萬

黃金玩家

76 榮譽版主勲章76 榮譽慈善家勲章76 榮譽貢獻勲章76 榮譽VIP勲章

講吓講變咗放毒潻
depeche_lam 發表於 2010-3-23 17:01

唔好咁講......帶你行條正路者......

高級玩家

How about A21 and A23? How much are they? And if for Onkyo 707 pre-out, will it help as take out the front from 707. (my front is now M.A. BR2, thinking change to BR5 or BR6). Thanks.

高級玩家

Or the Onkyo Power Amp 5500?

高級玩家

Sorry may be I better open a new post, cheers.

高級玩家

但Y記代言人話每組channel 係獨立输出,吾会影响output. 臨埸感冇分別.
AVM 睇戲及用Biamp推前置实際效果分別不大睇,可能己經比subwoofer盖过.
尤其是用2.0聽歌,同樣冇料到,不要有太大期望.
但若果对喇有bi-wire,就儘量玩bi-wire.厘個係我小小意見.

專業玩家

樹皮都無得食~有無師兄可以請我 ...

76 榮譽VIP勲章76 精選榮譽會員勲章76-FC 藍寶石勲章

小弟就咁睇,一個人攞到7kg米。(正常情況下)
但平時佢只攞5kg,特然要佢攞番7kg。
小弟覺得應該係無問題。
有錯請指點......千其唔好打面.....
新丁一名,多多指教。

進階玩家

我會覺得如果你發覺前置唔夠力就即管試下。

我個人經驗:我對木耳聽唔出有分別。