設為首頁FacebookYouTubeIG

Post76.hk

搜索
樓主: Kkbank

[請教] black Friday 2021

黑鑽玩家

76-FC 綠翡翠勲章

leooel 發表於 2021-12-5 00:48
英森系9月中加左運費,由£9.9加到£13
佢雖然標示每隻運費要13,但實際計法大約係咁
例如張單買5隻碟,第 ...

所以我覺得英森的運費太貴。就算d碟幾平都冇用。

黑鑽玩家

76-FC 綠翡翠勲章

leooel 發表於 2021-12-5 00:53
我睇返啲post話第1集美版條track正好多

另外師兄有冇太平洋2,2係咪差1好多(指聲畫表現) ...

我沒有 太平洋2。2的影評好似麻麻。所以諗住等Apple TV 做 $38 特價時才買。又可以有埋中文字幕。

黃金玩家

76-FC 綠翡翠勲章

C.F.Chung@FB 發表於 2021-12-5 01:03

加左運費後堅唔抵,就算大時大節嗰啲特價deal後都係貴

黃金玩家

76-FC 綠翡翠勲章

C.F.Chung@FB 發表於 2021-12-5 01:06
我沒有 太平洋2。2的影評好似麻麻。所以諗住等Apple TV 做 $38 特價時才買。又可以有埋中文字幕。 ...

1&2我都睇左,不過想知2有冇試機碟潛質

鉑金玩家

C.F.Chung@FB 發表於 2021-12-5 01:03

咁又唔一定要用AMAZON直接寄香港的
而且用直寄, AMAZON都只係搵速遞公司, 唔係自家運輸公司
搵集運結果上一樣寄到香港, 時間亦未必差天共地, 我11月尾另外係英森買左D野直寄香港, 都要12月至到香港, 同集運差無幾, 不過果件貨重, 集運不化算

就我買果隻WONDER WOMAN計 5英磅~HK$55, 加埋大約HK$13集運費, HK$70 比入一次戲院差唔多

評分

參與人數 1威望 +10 金錢 +10 收起 理由
C.F.Chung@FB + 10 + 10 超正, 一定要加分

查看全部評分

黑鑽玩家

76-FC 綠翡翠勲章

KwongD7689 發表於 2021-12-5 01:51
咁又唔一定要用AMAZON直接寄香港的
而且用直寄, AMAZON都只係搵速遞公司, 唔係自家運輸公司
搵集運結果上 ...

Ching 有冇英國集運商可以介紹給我?
可否給我條link. 謝謝你。

黃金玩家

76-FC 綠翡翠勲章

我black Friday前已經忍唔住系澳森買左轉,冇直送要集運,重量3.1磅(計4磅),運費$124

鉑金玩家

C.F.Chung@FB 發表於 2021-12-5 08:37
Ching 有冇英國集運商可以介紹給我?
可否給我條link. 謝謝你。

其實GOOGLE英國集運都有好多結果, 我無謂賣廣告了
只可以話我用開果間收費我覺得都幾合理, 時間亦接受
所以只要你搵一間試下, 先運一次兩次, 少少地咁試下, 睇下啱唔啱你心水咪得

鉑金玩家

leooel 發表於 2021-12-5 17:45
我black Friday前已經忍唔住系澳森買左轉,冇直送要集運,重量3.1磅(計4磅),運費$124

集運幫你用箱PACK? 定AMAZON本身用左箱?
唔錯喎

黃金玩家

76-FC 綠翡翠勲章

KwongD7689 發表於 2021-12-5 17:55
集運幫你用箱PACK? 定AMAZON本身用左箱?
唔錯喎

Amazon箱,我之前問過間集運
佢有兩種運送方式:自動轉運與合併集運,要揀後者好似先有得幫你合埋幾張單既貨件重新裝箱運送(係香港倉庫),呢張單我揀左前者