設為首頁FacebookYouTubeIG

Post76.hk

搜索
樓主: 大豪@FB

[請教] (解決左Lu😁) 警告Pioneer機友!唔好update個新firmware!

白鑽玩家

新firmware

白鑽玩家

似乎正常番哂

白鑽玩家

76 榮譽忠義勲章76-FC 藍寶石勲章三星玩樂勲章

MDLP 發表於 2021-10-14 14:40
似乎正常番哂

師兄, 今次update後, 部機有咩唔同?我剛轉用704, 用緊舊Firmware

黃金玩家

76 榮譽忠義勲章76-FC 綠翡翠勲章

呢個真係天大嘅好消息!
等我今晚返去都更新吓先。
Display : TH-55LX900H
AV Amp : SC-LX904
Bluray Player : BDP-LX58
4K UHD Player : DP-UB820
Front  : EVO4.2
Center : EVO4.CS
Front / Rear Height : JBL Control X
Surround : JBL Control X
SW : WH-D10

白鑽玩家

rach 發表於 2021-10-14 16:33
師兄, 今次update後, 部機有咩唔同?我剛轉用704, 用緊舊Firmware

如果你用緊原裝FW
就唔好搞咁多嘢住
畀我試多一兩日
不過我唔會重新機cal過

如果上次唔小心update咗
就絕對要update番呢個

白鑽玩家

MDLP 發表於 2021-10-14 17:07
如果你用緊原裝FW
就唔好搞咁多嘢住
畀我試多一兩日

明白, 如果無大分別, 都係唔up住

黃金玩家

MDLP 發表於 2021-10-14 14:40
似乎正常番哂

正喎c兄…我聽日試下先

1萬

行動組版主

電影愛好者x優惠探索者

呢個BUG睇落似係顯示問題多D
Gundam Theatre (3.5th Generation Home Entertainment System)
TV: Sony KD-65X9500G / KD-65S9000B, Pre-Amp: Oppo HA-1, Amp: Pioneer SC-LX901
4K Player: UDP-LX800 Music Server: Soundgenic HDL-RA2HF
Speaker: JBL(Array 1000, LS-Center, Control-X) + Mirage(Omni 150)
Power Cord: Sound From Heaven Energy II Power Cord, MS Power Cord (Oppo Edition), DC Power: EAhibrid PureDC-B1

白鑽玩家

黑鑽玩家

76-FC 綠翡翠勲章

我都中招!

5月初, UPGRADE 了新 firmware, 奇怪嘅事就出現喇,啲設定好似亂曬籠!  (surround 變佐 surround back,  等等....... 各設定問題) 同 以上CHING 一樣。

我當時打俾新代理, 佢話可給我1個USB手指, 重新reset.  當時我擔心自己做RESET, 所以付了幾百元修理費由他們處理.  但是等佐好耐, 都未修理好.

等到9月份, 我打電話俾PIONEER HK 新代理, 希望佢地可以打去日本PIONEER 問可以點修理.  我唸佢地真係有問日本果邊.

PIONEER 話, 我呢部係香港第1部 PIONEER AV AMP 704 有呢個問題, 所以要問PIONEER 原廠, 處理問題的方法.

等到10月, 收到通知, 剛修理好.  放心了! 可惜, 我上個月去佐國外工作, 仲未去修理部拿機測試.   

我玩佐 AV AMP 好多年了,   由 ONKYO SR701,  SR901, 989 v2,  Denon 3808.... , marantz SR8012,  最新係 pioneer 704.

我第一次玩 pioneer 的 av amp, 唔好彩, 1年多就有問題!  不過, 好彩係, 花了幾百元修理費,  部機可以修理好.  新代理都樂意處理問題.  

經過呢次, 我唸我之後唔會選PIONEER AVAMP,  都係用回 MARANTZ (只是個人安心選擇) 但是 player,會go on  用 pioneer. 

︿︿