設為首頁fbYouTubeWhatsapp頻道IG

Post76.hk

搜索
樓主: csbzkI

[討論] 大陆玩家低频进化史

星級玩家

这个问题
唔知Q姐又点看咧?

白鑽玩家

samngan@G 發表於 2021-9-6 22:17
大師,用time reference相位信息才準確,在這post中有發言的師兄,應該得你一個唔識吧 ...

好似唔識嗰個係你同你班徒弟
我得一條curve講明係F15HP+SB2000
你哋開始都係出一條curve
搵乜嘢做reference呀?

白鑽玩家

csbzkI 發表於 2021-9-6 22:18
这个问题
唔知Q姐又点看咧?

又想岔開話題搵Q姐
Q姐講明唔係圖表派

評分

參與人數 1威望 +1 金錢 +1 收起 理由
李好野@76 + 1 + 1 又比你屎忽撞棍撞中

查看全部評分

黃金玩家

MDLP 發表於 2021-9-6 22:21
好似唔識嗰個係你同你班徒弟
我得一條curve講明係F15HP+SB2000
你哋開始都係出一條curve

大師,講清楚先,師兄們不是我的徒弟,不要冤枉別人,另外,我出的圖有齊原始獨立合一,eq前後的圖,你就真係開兩次咪都拿唔出原始vs調試後,重申每一下測量,一定習慣會開reference

白鑽玩家

samngan@G 發表於 2021-9-6 22:27
大師,講清楚先,師兄們不是我的徒弟,不要冤枉別人,另外,我出的圖有齊原始獨立合一,eq前後的圖,你就 ...

又想叉開避過acoustic timing reference

銀級玩家

對住永遠用精神勝利自己既人冇咩好講
指住篤屎都話好食既人我冇辦法溝通了,睇教主繼續表演算。
想學野自己爬文,吾洗串串下等其他師兄出完教學又系咁話人
古人誠不欺我也
無惻隱之心,無羞惡之心,無辭讓之心,無是非之心,非人也。
我等見大師面腫於心不忍是為惻隱
我等見大教一本正經的胡說八道誤導群眾出來指正是為羞惡
我等尊教主為大師校長讓其發表偉論教學以撼動科學界是為辭讓
我等提出正確資訊更正大師是為是非
反觀大師向其他師兄企圖落井下石,誰不知自己在井中是為不仁
反觀大師於討論區四處搬龍門,用詞險惡惱羞成怒是為不義
反觀大師以其不忠不實不正之言論歪曲事實企圖貽笑大方為之不禮
反觀大師以其錯誤資訊攻擊我等正確資訊為之不智
汝為不仁不義不禮不智,孟子曰之:非人也。

評分

參與人數 2威望 +11 金錢 +11 收起 理由
李好野@76 + 10 + 10 又烏龜又屎忽鬼☝️
MDLP + 1 + 1 記唔記得你仲係一隻縮頭烏龜

查看全部評分

白鑽玩家

唔係人多字多就有道理
一個sub仔ch都話要開time ref
祗有佢啲徒子徒孫死撐
夜啲仲有啲蛇蟲鼠蟻出嚟

黃金玩家

MDLP 發表於 2021-9-6 22:06
講咗好多次
淨係量度sw條curve
點解要開acoustic timing references呀

呢條友真係堅唔識,講多錯多,基本logic 都無….人無恥便無敵,各位熱心/熱血影音既師兄都係算把啦,無謂浪費人生係呢啲完全無價值既事上⋯佢鐘意當眾除褲表演打飛機,尤佢啦
G4,1000,MP60,MU1

白鑽玩家

都話靠人多係無用
呢啲真係無logic人無恥便無敵
你地開就係習慣
點解我唔開就係穿崩

我淨係測條SW呢curve
如果開咗個time ref
再著埋後級
做ref個ch會高壓尖叫一吓

其實都仲淨係測度SW聲音
唔會度埋條ref ch
但對於SW曲線結果毫無影響

但如果開咗個time ref
後級唔著又take咗wait for tme ref

個測試又會hold咗喺度

如果唔take又唔開後級
個測試都係會照去
SW條curve出嚟個結果亦嚟一樣
個time ref功能根本同唔開冇分別

咁點解仲要開time ref食多一下尖叫聲?
我就真係唔知邊個唔識嘞

十幾版完全冇人正經答到
反而成班人出嚟幫師公護短

就欠一點點 但這一點點 卻很遠

黃金玩家

MDLP 發表於 2021-9-7 10:53
都話靠人多係無用
呢啲真係無logic人無恥便無敵
你地開就係習慣

睇嚟大師補習完之後,終於知道參照物是甚麼,有冇開,frequency response無分別,但係,大師overlay有冇開的圖出黎,比大家睇吓ir responses 同phase,spectrogram 的energy peak有冇分別,話你穿崩,係指你知識層面只停留左frequency response,對time response一竅不通,講咁多次,你瘀唔瘀
如果唔識用,最好睇清楚先用,甚麼高壓尖叫聲,小心燒左你array隻horn

最後再三強調,其他師兄不是師徒關係,人多笑你係因為你唔識扮識