設為首頁fbYouTubeWhatsapp頻道IG

Post76.hk

搜索
樓主: 蘇忽鯨@FB

[請教] 想買家用唱K音響組合 求推薦!

3萬

白鑽玩家

76 榮譽慈善家勲章76 榮譽貢獻勲章76 榮譽有禮勲章76 榮譽鑽石勲章76 榮譽VIP勲章76 精選榮譽會員勲章76-FC 黑鑽石勲章

borisli 發表於 2021-8-12 11:53
我有睇過淘淘,但國内版怕唱唔到香港同外國新歌
有冇人用緊國内版本可以分享下? ...

放心, 大把歌, 一定多過neway~

仲要超update, 嫁咗比mirror同error既前度太太不知幾開心~

黃金玩家

ykluk 發表於 2021-8-12 15:21
如果不包括點歌機, 大約可以咁預計:
1)  4支無線咪 (人仔1699)
2) 前級效果器 (人仔1480)

我本身果套連點歌機5k
我怕同我而家分別唔大!?

黃金玩家

蘇忽鯨@FB 發表於 2021-8-12 17:20
我本身果套連點歌機5k
我怕同我而家分別唔太!?

我用緊!

我在淘宝Lite发现了 家庭ktv音响套装功放卡拉ok机家用K歌影院点歌机触摸屏一体机全套,一起来看! https://m.intl.taobao.com/detail/detail.html?id=619050970105&spm=a21wu.9600033.recommend.1&main_itemid=621413421962&go_item_id=619050970105&pvid=bfbc250c-c6d3-43b2-b3e2-e2d39fa330a0&utparam=%7B%22x_object_type%22%3A%22item%22%2C%22x_object_id%22%3A619050970105%7D&scm=1007.20269.110938.1002003000000001&ttid=212200%40htao_android_4.17.1#modal=share&timeStamp=1628760530616

白鑽玩家

三星玩樂勲章

borisli 發表於 2021-8-12 11:09
我最近都有搵資料,係 SSP 見到有個牌子 InAndOn 點唱机 加兩支咪一對喇叭
价錢大約5千左右,淨点唱机大約4 ...

點歌機一部2千多,鴨記價$x2,基本上係不合法,行唔行都無用,可能保部機,10月1日國內開始禁,實施卡拉OK內容管制,相信到時無得下載,只可玩僅存HDD內的歌

白鑽玩家

三星玩樂勲章

borisli 發表於 2021-8-12 11:09
我最近都有搵資料,係 SSP 見到有個牌子 InAndOn 點唱机 加兩支咪一對喇叭
价錢大約5千左右,淨点唱机大約4 ...

下載係快,點歌方便,聲音參差,所謂4k版,你信唔信

3萬

白鑽玩家

76 榮譽慈善家勲章76 榮譽貢獻勲章76 榮譽有禮勲章76 榮譽鑽石勲章76 榮譽VIP勲章76 精選榮譽會員勲章76-FC 黑鑽石勲章

蘇忽鯨@FB 發表於 2021-8-12 17:20
我本身果套連點歌機5k
我怕同我而家分別唔大!?

呢個真係答唔到喇~ 都唔會好似玩hifi咁, 試唔同組合啦~

黃金玩家

ykluk 發表於 2021-8-13 10:30
呢個真係答唔到喇~ 都唔會好似玩hifi咁, 試唔同組合啦~

如果我優先換
1.擴音
2喇叭
3咪
??

3萬

白鑽玩家

蘇忽鯨@FB 發表於 2021-8-13 10:42
如果我優先換
1.擴音
2喇叭

聲音麻麻梗係喇叭先, 不過咁, 你80呎空間, 太勁既話真係會震同嘈到上下左右都投訴嗰喎...

黃金玩家

ykluk 發表於 2021-8-16 09:40
聲音麻麻梗係喇叭先, 不過咁, 你80呎空間, 太勁既話真係會震同嘈到上下左右都投訴嗰喎...  ...

本身有隔聲玻璃
另外三面牆外面都係自己屋企範圍
上下就無計

3萬

白鑽玩家

蘇忽鯨@FB 發表於 2021-8-16 13:28
本身有隔聲玻璃
另外三面牆外面都係自己屋企範圍
上下就無計

玻璃+厚窗簾真係好隔聲, 不過真係同上下鄰居打好關係先~

我放卡拉OK嗰度大約250-300呎, 啲聲都真係幾堅, 起碼對JBL好聲過neway嗰啲殘嘢好多~