設為首頁FacebookYouTubeIG

Post76.hk

搜索
樓主: kingyan

[HDMI線] 吹到咁堅又買條玩吓

黑鑽玩家

76-FC 藍寶石勲章三星玩樂勲章

avsuperman 發表於 2021-8-16 21:30
用來玩聲,係唔係比diamond好聲好多

係有大進步
不過當年diamond 冇咁貴

鑽石玩家

76-FC 藍寶石勲章

kingyan 發表於 2021-8-16 14:41
另外我昨天試過唔插電池盒D聲好像會自然D, 不過未試真

其實個電池盒的電池係完全無用的

你無電,個DBS都會WORK

黑鑽玩家

76 榮譽忠義勲章三星玩樂勲章

我仲以為加電會好聲好多添

黑鑽玩家

76 榮譽VIP勲章76-FC 綠翡翠勲章三星玩樂勲章

raylee 發表於 2021-8-16 23:09
其實個電池盒的電池係完全無用的

你無電,個DBS都會WORK

是用作電池做屏蔽, 有降噪作用, 效果是否正面自行測試, 你以為是加電?

評分

參與人數 1威望 +10 金錢 +10 收起 理由
快活人 + 10 + 10 認同到一個點呀

查看全部評分

⎜Sony XR-65A90J⎜Denon AVC-A110⎜Magnetar UPD900⎜M&K MP950x6 / M50x5 / V15 Plus⎜
⎜Nordost Valhalla 2 HDMI / PowerCord / LAN⎜AidioQuest WOLF⎜AIM LS3 / NA7⎜Ediscreation Switch Extreme⎜

黑鑽玩家

快活人 發表於 2021-8-16 23:42
我仲以為加電會好聲好多添

DBS加電做屏蔽, LS3加電就真的是補電

評分

查看全部評分

⎜Sony XR-65A90J⎜Denon AVC-A110⎜Magnetar UPD900⎜M&K MP950x6 / M50x5 / V15 Plus⎜
⎜Nordost Valhalla 2 HDMI / PowerCord / LAN⎜AidioQuest WOLF⎜AIM LS3 / NA7⎜Ediscreation Switch Extreme⎜

鑽石玩家

76-FC 藍寶石勲章

kingyan 發表於 2021-8-17 00:35
是用作電池做屏蔽, 有降噪作用, 效果是否正面自行測試, 你以為是加電?

你/我耳仔聽落有無效果,不能量化,不作討論

我意思只係AQ推出的DBS是沒有科學數據可支持的

好聽D係peseudo science,難聽d就係sneak oil

希望唔好影響你聽歌仔心情

黑鑽玩家

raylee 發表於 2021-8-17 00:59
你/我耳仔聽落有無效果,不能量化,不作討論

我意思只係AQ推出的DBS是沒有科學數據可支持的

其實我覺得附件野好難用科學數據解釋, 不理好壞有效果就不防試吓,
現電池盒就是跟埋來, 自行試吓插同唔插的分別, 只是多個玩法咁解,
你話 你/我耳仔聽落有無效果 ,我覺得是對套器材有冇反應到效果先緊要,
效果既野你聽落好 又唔等於我覺得好, 只是口味問題, 現又不是玩緊幾百器材,
咁認真咁科學做乜呢, 點玩法都係附件嘢來姐, 出年可能出條龍96又話好好多,
價錢可能又貴一倍, 到時唔通又要了解佢既科學數據先買咩, 咪又係大把人買,
有閑錢買就是, 玩得太理性件事就唔好玩了

評分

參與人數 4威望 +90 金錢 +90 收起 理由
koo9726 + 50 + 50 一語中的
快活人 + 10 + 10 超正, 一定要加分
hangshun + 20 + 20 認同到一個點呀
angusluk + 10 + 10 support

查看全部評分

黃金玩家

76-FC 綠翡翠勲章

kingyan 發表於 2021-8-17 01:33
其實我覺得附件野好難用科學數據解釋, 不理好壞有效果就不防試吓,
現電池盒就是跟埋來, 自行試吓插同唔插 ...

今日先係一個ps5 網上平台,見到人係到爭論換hdmi有無用,有好多人認為hdmi只是傳輸訊號,一係有一係無,對聲畫係唔會有幫助,所有賣貴線通通都係呃人,認為係自我安慰先會話靚左,真係幾搞笑

黑鑽玩家

Yuen220 發表於 2021-8-18 13:39
今日先係一個ps5 網上平台,見到人係到爭論換hdmi有無用,有好多人認為hdmi只是傳輸訊號,一係有一係無, ...

會否打機真係唔多覺有作用呢, 我估

評分

查看全部評分

黃金玩家

76-FC 綠翡翠勲章

kingyan 發表於 2021-8-18 14:02
會否打機真係唔多覺有作用呢, 我估

唔係講只for 打機用途,總括黎講吧