設為首頁FacebookYouTubeIG

Post76.hk

搜索

X6700H 行120hz 行貨機解決方案

銀級玩家

76-FC 綠翡翠勲章

如果想睇到更多76師兄嘅分享,快啲登入成為會員啦!

您需要 登入 收看或下載更多內容。還未成為會員?成為會員

x

如題, 部機都出左成年, 香港方面都唔見有跟進。 我買機純為打xbx 同ps5 行120hz的, 外國網話要加個解碼盒,請問有冇人知香港行貨點處理呢?

白鑽玩家

76 榮譽忠義勲章76-FC 藍寶石勲章

我都想知,用緊a110...

讚助版主

Hi explorerhk ,

現時 X6700H 用家可以致電本公司技術支援部 23796421,只要報上機身編號便可免費領敢 HDMI Adapter 一件,以修正使用 Xbox Series X 4K120 所引起的黑屏現象,Sony PS5 並不受影響之列。使用方法如附圖:

Denon1

銀級玩家

76-FC 綠翡翠勲章

DenonI 發表於 2021-8-10 10:31

現時 X6700H 用家可以致電本公司技術支援部 23796421,只要報上機身編號便可免費領敢 HDM ...

好的, 謝謝回覆

黃金玩家

76-FC 綠翡翠勲章

現時 X6700H 用家可以致電本公司技術支援部 23796421,只要報上機身編號便可免費領敢 HDM ...

請問今年6月買的X4700 會有這個問題嗎?

讚助版主

jackielch 發表於 2021-8-10 13:39
請問今年6月買的X4700 會有這個問題嗎?

Hi jackielch ,

請依以上的建議致電我們的技術支援部查詢。

Denon1

黃金玩家

行過見到"貴司"有問必答既態度,雖然同 Denon 既 AV Amp 無緣,都要讚一下

Good Service

禮貌啲,Dont Forget Say A Magic Words

銀級玩家

76-FC 綠翡翠勲章

謝謝解答, 我已取了. 而家XBX入amp 行120hz 終於可以食到了. 但我有少少技術問, 想睇下可以點攪.

Sony H9000 電視果面  - set左hdmi 3 行DV, hdmi 4 行120hz 打機用.

我想由Amp 有兩個path入TV, 一個專俾console用行120hz, 另一個俾blu-ray機/now tv box用行DV. 點解要咁set, 係因為sony 部機行120hz 係唔可以行DV, 行DV就只有60hz. 我又懶唔想要玩DV時係TV settings到轉來轉去.

1. 唔知我呢個 setup可行嗎?
2. 頭先試過下唔知啱唔啱, 我set左Zone 2 Input source 係blu-ray機, 因為唔食8K source. 即係zone 2就會用path 2 上電視, 但只有hdr10 行唔到DV. 另外remote 按setup 又無on screen
3. 我打機就用main 出電視hdmi 3 就好似正常, 可以on screen display

讚助版主

explorerhk 發表於 2021-8-12 01:54
謝謝解答, 我已取了. 而家XBX入amp 行120hz 終於可以食到了. 但我有少少技術問, 想睇下可以點攪.

Sony H ...

可否試下將 X6700H 的 monitor2 接 TV HDMI4 用作睇 DV ?

Denon1

銀級玩家

76-FC 綠翡翠勲章

DenonI 發表於 2021-8-12 12:10

可否試下將 X6700H 的 monitor2 接 TV HDMI4 用作睇 DV ?

謝謝解答.

我剛剛試左插monitor 2, 但唔太識點樣設定邊個 input 出邊個monitor. 我已試左拔左入電視的hdmi3 (set左120hz果條), 跟住只得一條path入電視, 証實左hdmi monitor 出sony hdmi 4係可以食到DV+DA. 如果設定邊個 input 出邊個monitor咁就成功了.