設為首頁FacebookYouTubeIG

Post76.hk

搜索
樓主: samuelho12

[美版] 放賣美版碟?

星級玩家

勿介意... 純討論,

又話唔介意錢,但又話鋪賤收,
明明識得自己續隻上網放(呢個都應該係最佳答案), 又要問人邊度放好...

The Prestige 我就無買開, Leon自己都前後買過三個版本, 宜家都keep左書仔同4K鐵盒版,
普通果版本幾十蚊都賣走左9年, 你掉轉諗鋪頭比三幾十蚊你,
你仲用埋佢鋪頭鋪租人工燈油火臘先賣得走你隻碟, 你有三幾十收到, 成件事係咪合理曬?

仲有...經典影碟從來都唔值錢...
所以你咪會見到有ching擺到成幅牆都係碟

評分

參與人數 1威望 +10 金錢 +10 收起 理由
Kowloonman + 10 + 10 認同到一個點呀

查看全部評分

銀級玩家

76-FC 藍寶石勲章

waiwaijohnson 發表於 2021-8-6 13:29
勿介意... 純討論,

又話唔介意錢,但又話鋪賤收,

唔介意錢, 同舖頭係咪賤收, 係兩回事
簡單啲講, 如果有人真係鍾意睇, 送畀佢一蚊唔收都冇所謂, 因為有人可以享受到套戲

再簡單啲嚟講, 啲碟買咗返嚟, 其實冇諗過要賣
只係重複咗, 唔知點樣處理好

逐隻放上網賣放梗係唔難, 但係放去邊度買先係難諗嘅地方
諗住呢度會有人畀到idea, 結果都係冷嘲熱諷多

結果應該都係會擺喺屋企, 橫掂都仲有位淨 :)

白鑽玩家

76 榮譽忠義勲章76-FC 綠翡翠勲章

依家放二手點會冇途徑,76已經有二手場,唔計facebook 二手群組,旋拍咁熱門都唔好好利用?

我自己重複左嘅碟,有價值的就自已放上網,set個比市價低少少靚價出,基本秒殺

冇乜價值嘅,就十隻八隻攞出信禾地庫,收返兩三舊就算

何必攪到咁煩惱

更重要就係美版優勢就係比港版早出那段短時間,當港版出左,留意下二手場,好多全新有中字美版4k,價錢都係得$120左右,咁二手你話值多

銀級玩家

76-FC 藍寶石勲章

Giogio 發表於 2021-8-6 16:44
依家放二手點會冇途徑,76已經有二手場,唔計facebook 二手群組,旋拍咁熱門都唔好好利用?

我自己重複左 ...

放過喺76, 放過喺facebook, 放過喺旋拍
好似之前咁講, 4K 嗰啲唔係即刻賣到囉
其他都冇人要

多謝師兄提醒去信和地庫, 我以為已經執曬
少咗好多去信和

又唔算好煩惱, 都係拎出嚟傾下啫

星級玩家

重點就係如果首輪影碟你賤賣咪會可能即刻有反應,
你跟自己心目中既價錢就要等,
你自己心目中既價錢離地咪無人採你冇人要

你心目中 美版 Bluray The Prestige / Leon 既價錢係幾多?

抱歉令你覺得冷嘲熱諷...

銀級玩家

76-FC 藍寶石勲章

waiwaijohnson 發表於 2021-8-6 17:49
重點就係如果首輪影碟你賤賣咪會可能即刻有反應,
你跟自己心目中既價錢就要等,
你自己心目中既價錢離地咪無 ...

師兄你誤會啦,唔係講緊你
其實都係講緊$30-$50, 唔係$15
我都覺得好矛盾…明明都唔係為咗錢,但係就覺得$15真係好cheap

星級玩家

$30~$50 FB 旋轉 都放唔到?below $40應該得既💪🏿
等吓啦,舊片係咁…

黑鑽玩家

76-FC 藍寶石勲章

samuelho12 發表於 2021-8-6 18:02
師兄你誤會啦,唔係講緊你
其實都係講緊$30-$50, 唔係$15
我都覺得好矛盾…明明都唔係為咗錢,但係就覺得$ ...

我敢肯定收你$15隻果D一係好舊,一係本身定價好低
放鋪你一定預佢平收,人地要成本又要賺又唔可以賣太貴
我自己依家放開旋拍都係大概$30-80一隻港版blu-ray,如果你唔怕煩逐隻交收
4K冇中字市場仲細,識玩一定$9.99USD果陣入貨,有時仲有中字.咁你覺得我會用幾錢買你隻2手?

銀級玩家

76-FC 藍寶石勲章

killua 發表於 2021-8-7 02:09
我敢肯定收你$15隻果D一係好舊,一係本身定價好低
放鋪你一定預佢平收,人地要成本又要賺又唔可以賣太貴
我 ...

個老闆睇曬我啲相, 啲碟有新有舊, 都係一律$15
Parasite 係$15, Braveheart 又係$15....

我依家最新嘅諗法係送曬畀人, 因為起碼啲人真係可能會睇

黑鑽玩家

samuelho12 發表於 2021-8-6 16:50
放過喺76, 放過喺facebook, 放過喺旋拍
好似之前咁講, 4K 嗰啲唔係即刻賣到囉
其他都冇人要

特區D回收價一年比一年低, 師兄帶少少去試水温好D。