設為首頁FacebookYouTubeIG

Post76.hk

搜索
樓主: n00brx

[AV擴音機] Yamaha A4A開箱

鉑金玩家

76-FC 綠翡翠勲章三星玩樂勲章

getter 發表於 2021-8-20 02:03
師兄有冇試過用 5.1 setup + height virtualization? 會唔會有 5.1.2 嘅 3成效果?

我本身長著天空,今晚番去試下關左佢做對比

鉑金玩家

KenKenHo@G 發表於 2021-8-19 17:25
如果唔係上年買左Yamaha RX-V6A ,一定買你這部!
不過聲底應該類似。

換啦, 佢A4以上有多好多YPAO模式V6冇,重有Surround AI、高通4核同40gbps HDMI2.1

銀級玩家

n00brx 發表於 2021-8-20 16:42
換啦, 佢A4以上有多好多YPAO模式V6冇,重有Surround AI、高通4核同40gbps HDMI2.1

主要多左Sorround AI, 聽過有分別,但無比較的話,原汁原味都ok, 高通部機會返應快d, 但現在又唔覺慢,
HDMI 2.1 V6 都有,都係等Firmware.
所以呢,等多3代先換😂

銀級玩家

n00brx 發表於 2021-8-20 16:39
佢好似只可以左右surround 模擬一隻後中置,相反好似冇得咁

Ooo 仲以為可以一件大嘅代替左右surround 慳到拉線佈置心力
LG 55 C1
Yamaha YSP5600
Yamaha A4A
Polk 5.1
Yamaha NS-IC800
Genelec 8030

鉑金玩家

76 榮譽忠義勲章

師兄請問個面係咪好似個 review 咁寫係膠?  Thanks.

"Even the often overlooked top of the unit has been revamped, with a high gloss grill complete with the Aventage logo. Interestingly it is made from plastic and not metal, something for which I presume Yamaha has a very sound reason, given the company's general attention to detail."

黑鑽玩家

76 榮譽忠義勲章

想問下直接用yamaha AVM聽歌如何?

銀級玩家

我今日都入左A4A 搬到成身汗
不過喇叭未到無野好試 都係試左係咁e播片 畫面又靚左

希望趕得切 BF2042出前開放個4k 120hz firmware

LG 55 C1
Yamaha YSP5600
Yamaha A4A
Polk 5.1
Yamaha NS-IC800
Genelec 8030

鉑金玩家

76-FC 綠翡翠勲章

cheung_karell 發表於 2021-8-23 00:34
我今日都入左A4A 搬到成身汗
不過喇叭未到無野好試 都係試左係咁e播片 畫面又靚左

恭喜哂師兄 ,請問你會用佢MUSIC CAST玩無線後置嗎?
因我都有興趣咁玩,如果師兄會試可否分享一下? 另外當然想師兄PM個價同入手位置啦......

鉑金玩家

avmaster22 發表於 2021-8-22 18:34
師兄請問個面係咪好似個 review 咁寫係膠?  Thanks.

"Even the often overlooked top of the unit has bee ...

正面係亮面膠泥

鉑金玩家

rockyw 發表於 2021-8-23 00:24
想問下直接用yamaha AVM聽歌如何?

唔係推d咩大食喇叭 試左舊既KEF Q500同新升級既 Elac Carina 座地都算唔錯