設為首頁FacebookYouTubeIG

Post76.hk

搜索

[討論] iPhone 駁 Cambridge Dacmagic 200m 聽歌

鑽石玩家

76-FC 黑鑽石勲章

如果想睇到更多76師兄嘅分享,快啲登入成為會員啦!

您需要 登入 收看或下載更多內容。還未成為會員?成為會員

x
請各師兄幫手
我買了一條Apple Camera Adapter 將 iPhone 駁 Cambridge Dacmagic 200m 經 2 Chanel 出,但一試 iPhone 話出唔到,有冇辦法可做?
謝謝

星級玩家

師兄你個條USB 2 定USB 3?
我用USB 2 無問題, 我朋友買左條USB 3, 就時得時唔得.

鑽石玩家

76-FC 黑鑽石勲章

RoyWong1@G 發表於 2021-7-9 10:28
師兄你個條USB 2 定USB 3?
我用USB 2 無問題, 我朋友買左條USB 3, 就時得時唔得.

師兄
我個條係2冇叉電位,我用佢由iPhone駁去Cambridge Dacmagic 200m, iPhone 出 cannot use….much power,我今朝試吓用無線充叉住個iPhone都唔得😌

黑鑽玩家

.

鑽石玩家

76-FC 黑鑽石勲章

PepperFish@FB 發表於 2021-7-12 15:55
.

師兄
因為我駁Dac再去2聲道,Camera adapter 2 係用唔到,我之後再去同一間apple shop諗住買過條camera adapter 3試吓,我同佢講買咗條唔啱用想買過條(好彩我有帶嗰條線),職員問我有冇帶,因為我買咗幾日,跟住佢幫我問上司,上司話可以比我補錢換,返屋企試就ok了

黑鑽玩家

Ricky1703 發表於 2021-7-13 11:47
師兄
因為我駁Dac再去2聲道,Camera adapter 2 係用唔到,我之後再去同一間apple shop諗住買過條camera a ...

我買時都問過職員意見,有义電點都穩定啲,而且我部係i8舊電都柴柴哋😂放係度做後備而家用得著了

黑鑽玩家

76-FC 藍寶石勲章

Ricky1703 發表於 2021-7-9 12:05
師兄
我個條係2冇叉電位,我用佢由iPhone駁去Cambridge Dacmagic 200m, iPhone 出 cannot use….much pow ...

Are you using Original Apple Lightning to USB 3 Camera Adapter (w/ Power input) model ?  Thanks.

鑽石玩家

76-FC 黑鑽石勲章

Jwong 發表於 2021-8-2 17:51
Are you using Original Apple Lightning to USB 3 Camera Adapter (w/ Power input) model ?  Thanks.

Yes, camera adapter 3 have power input is ok !

黑鑽玩家

76-FC 藍寶石勲章

Ricky1703 發表於 2021-8-3 07:49
Yes, camera adapter 3 have power input is ok !

因為有啲師兄話用Apple Camera Kit 3 (可用lightning 取電)都唔得,想確定一下師兄是否用呢個camera kit 3 駁Cambridge Audio DACmagic 200M 可用iPhone聽apple musichigh resolution 音樂串流?謝謝回覆。

鑽石玩家

76-FC 黑鑽石勲章

Jwong 發表於 2021-8-3 18:58
因為有啲師兄話用Apple Camera Kit 3 (可用lightning 取電)都唔得,想確定一下師兄是否用呢個camera ki ...

師兄,我是用這個組合聽MOOV串流,不過去唔到192,只去到48或96,要睇吓你接唔接受,我估apple music亦都一樣