設為首頁FacebookYouTubeIG

Post76.hk

搜索
樓主: Akhkmike

[4K/8K電視] 集中研究水貨電視

鑽石玩家

LeoChin@FB 發表於 2023-1-9 11:20
一起鑊氣,真係唔慌唔so嘞

印象中 c2  77", 好似係唔使30,000.  

我覺得最重要係搵間有信譽, 有問題會幫你處理嘅舖頭
sony A95K, lx82, FocusAudio 78
別人笑我太求其,我問巴打睇乜戲

鑽石玩家

所以大陸水會安全少少,而家到通關, 有問題大不了就運返上大陸維修
sony A95K, lx82, FocusAudio 78

鉑金玩家

AV newbie

gamma 發表於 2023-1-9 14:39
所以大陸水會安全少少,而家到通關, 有問題大不了就運返上大陸維修

77吋托上去,過關時,照肺都有牌照喇

鑽石玩家

LeoChin@FB 發表於 2023-1-9 15:02
77吋托上去,過關時,照肺都有牌照喇

所以咪話要搵間有信譽嘅會幫你搞,最緊要係可以維修到,但講真三部水貨價錢=香港1部, 呢個discount值博率非常之高, 水貨涉及風險, 自己衡量

鉑金玩家

AV newbie

gamma 發表於 2023-1-9 14:37
印象中 c2  77", 好似係唔使30,000.  

我覺得最重要係搵間有信譽, 有問題會幫你處理嘅舖頭 ...

肯俾三皮嘢,點解唔睇細少少,買65A95K 行呀,假假哋都可以做三十九個月大爺吖!
我真係接受唔到俾咗錢、求人搞、呢種消費模式

鑽石玩家

LeoChin@FB 發表於 2023-1-9 15:14
肯俾三皮嘢,點解會睇細少少,買65A95K 行呀,假假哋都可以做三十九個月大爺吖!
我真係接受唔到俾咗錢、 ...

我會咁諗,一般來說電子產品通常有問題都係頭嗰幾日, 咁首先要搵一間寫明七日內有壞包換,跟住通常都唔會有咩問題,如果真係有問題維修又麻煩, 咪直頭買過第二部, 而家oled年年都有進步,年年換機仲好啦.

不過老實說,而家年紀大咗成熟咗,有時如果唔係差太遠,都5 mind比多少少買個service同安心

鉑金玩家

AV newbie

gamma 發表於 2023-1-9 15:22
我會咁諗,一般來說電子產品通常有問題都係頭嗰幾日, 咁首先要搵一間寫明七日內有壞包換,跟住通常都唔會 ...

冇錯,消費者嘅付出,係買埋件產品背後嘅售後服務嘅,所以,比較吓日本S同泡菜S,就會識揀
我見識過泡菜S牌嘅嘢,一定揀水貨

鑽石玩家

LeoChin@FB 發表於 2023-1-9 15:29
冇錯,消費者嘅付出,係買埋件產品背後嘅售後服務嘅,所以,比較吓日本S同泡菜S,就會識揀
我見識過泡菜S ...

做唔做到我生意, 主要都係睇吓有冇Chemistry, 同埋有冇緣

鉑金玩家

AV newbie

gamma 發表於 2023-1-9 16:03
做唔做到我生意, 主要都係睇吓有冇Chemistry, 同埋有冇緣

哈哈,呢兩樣固然重要,但我‘錢’行先

鑽石玩家

我見到價錢好似貴價 大size  係淘仔買水貨真係平好多~ 但如果入門款 10k樓下款好似價差好似`冇咁大~

差價都係1k~2k      

想問下有冇 6k樓下入門款....介紹?  我想要Android TV  但係睇d師兄留言淘個d 原身apps 用唔到 ,同好多問題

我要求唔高~ 純粹放係睡房睇戲  睡房140尺     掛電視個牆位置   直線位到 睡床床頭有2米5以上     諗緊43吋定係50好.....

50又驚太大~       之前用開Toshiba 部電視用左10年以上都未壞....... 所以對Toshiba印象幾好~ 咁岩睇到有評測Toshiba M550LK QLED 4K

有冇師兄介紹下