設為首頁FacebookYouTubeIG

Post76.hk

搜索
樓主: Akhkmike

[4K/8K電視] 集中研究水貨電視

星級玩家

JohnsonChong@FB 發表於 2021-12-27 10:37
各位師兄,我睇曬大家的 Post

想再請教,如果我買 Sony X90J 水,我本身已經有 Sheild TV Pro,係咪已經 ...

如果淨系睇你提到的4樣野,完全冇問題。
其他問題係字幕設置、語音控制仲未解決,但應該唔係好大問題。
X90J的水貨行貨價格差太多,水貨太誘人

星級玩家

JohnsonChong@FB 發表於 2021-12-25 13:44
各位師兄,小弟都有興趣想買部 65寸 水貨電視。

大部分時間睇戲(MKV 及 BDMV原檔) ,打機PS4 Pro ,PS5 ( ...

我推介深水埗X澤, 信得過,服務好

進階玩家

請教各位ching, 而家我用緊Sony 65X8500E, 想升級75吋電視, 主要打PS5同睇Netflix同Disney+ 有無邊部推介?

星級玩家

pong_james 發表於 2021-12-28 20:34
我推介深水埗X澤, 信得過,服務好

謝謝師兄推介,我e 兩日會過去舖睇睇。

我現在都會 target Sony X90J 國行 或 美水兩款

星級玩家

JohnsonChong@FB 發表於 2021-12-29 11:15
謝謝師兄推介,我e 兩日會過去舖睇睇。

我現在都會 target Sony X90J 國行 或 美水兩款  ...

如果你想有google服務, 就美水, 但收唔到香港電視台
或者買國行加隻Chromecast就搞掂曬所有嘢

鉑金玩家

76-FC 綠翡翠勲章

根本英俊 發表於 2021-7-5 11:10
我覺得比較埋2019或2020型號行貨好D
新機同型號當然係冇保養既水貨平D, 不過其實同舊型號清貨價既行貨比唔 ...

cx得60 hz c1 120

進階玩家

請問sony 水貨X9000H 可以安裝到網頁瀏覽器嗎?謝謝

星級玩家

Sony 好似美水好d ,起碼原裝原生功能做到先,預期國行買chromecast, 倒不如用box睇電視 (覺得整體使用率 app 多過數碼台,最多睇viu 又有app ,睇波now E  又有埋新聞 ,如果係裝Now Tv 舊款解碼器直情有埋天線收埋數碼台 )   純個人意見

試玩過美水感覺一流 感覺上原裝順好多比起chromecast 轉轉轉+ 國行改自裝app 改介面(點改都係肉酸重有個遙控) haha

鉑金玩家

HURTS 2B HUMAN

真係好好奇
點解明明有得揀美版
重會有人買強國版
閹割版Google
廢物版遙控
重內置一噸垃圾apps
電視介面又嘔心
大把強國人想買原版都買唔到
買個原裝遙控重要畀人夾硬收百幾文稅
反而班港豬起勢搶強國版

星級玩家

icq00000 發表於 2022-1-2 02:14
真係好好奇
點解明明有得揀美版
重會有人買強國版

大家都係睇價錢行先,請問邊度買美水平?
b&h唔送香港,美馬又貴,仲有冇呢?
咁好似都係買國行跟住去tvpartstoday買塊底板換抵喎